18.5 C
București
vineri, septembrie 13, 2024
AcasăACTUALITATEVIDEO - Noi ne chinuim cu CFR-ul care abia se misca si...

VIDEO – Noi ne chinuim cu CFR-ul care abia se misca si in Olanda se pregatesc sa inaugureze trenul care merge cu 1200 km/h!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

Conceptul de Hyperloop, lansat în anul 2013 de miliardarul american Elon Musk pentru transportarea pasagerilor cu viteză foarte mare, de până la 1.200 de kilometri pe oră, în capsule care se deplasează printr-un tub de joasă presiune, se pregăteşte să intre în Europa, scrie Capital.ro.

Olanda, Slovacia şi Cehia sunt ţările cele mai determinate să pună în practică proiectul Hyperloop, trenul care poate transporta pasageri cu 1.200 km/h.

Un hyperloop va lega Amsterdam de Paris în 2021, dar şi alte capitale europene. În luna martie a anului trecut, Hyperloop Transportation Technologies a anunţat că a semnat o înţelegere cu autorităţile din Slovacia şi analizează posibilitatea de a construi tubul care poate transporta oameni sau materiale la viteze foarte mari.

Primul test public al unui sistem de propulsie care va face să funcţioneze proiectul Hyperloop a fost realizat în luna mai într-o zonă deşertică din apropiere de Las Vegas, în vestul Statelor Unite ale Americii.

Până în 2020, ne putem aştepta ca primul prototip de Hyperloop să fie pus în funcţiune, urmând ca acelaşi proiect să fie adus în cât mai multe zone din lume. Distanţa dintre Los Angeles şi San Francisco, de 550 de kilometri, va putea fi acoperită în doar 30 de minute, iar costul unei asemenea călătorii va fi de aproximativ 50 de dolari.

Un român lucrează la Hyperloop

Denis Tudor, un student la electronică, se află printre câştigătorii competiţiei Hyperloop, ce şi-a propus găsirea unei alternative de transport a viitorului, iniţiată de omul de afaceri Elon Musk. Românul face parte dintr-o echipă internaţională pe care au denumit-o rLoop. Cu toţii au pus bazele unui sistem atipic, capabil să transporte călători printr-un tunel depresurizat, cu peste 1.200 de kilometri pe oră. Viziunea lor a fost recunoscută de Musk, care, la finalul concursului, le-a acordat premiul pentru inovaţie.

Ultimele stiri