6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEVIDEO - Putin a verificat CEA MAI NOUA ARMA a Armatei Ruse!...

VIDEO – Putin a verificat CEA MAI NOUA ARMA a Armatei Ruse! Vezi cum arata!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...
Două noi tipuri de vehicule blindate vor intra foarte curând în dotarea forţelor speciale ale Serviciului Federal de Securitate (FSB), după ce preşedintele rus Vladimir Putin şi ministrul apărării Serghei Şoigu le-au trecut în revistă la sfârşitul săptămânii trecute, relatează RIA Novosti şi canalul de televiziune al armatei Zvezda, potrivit Agerpres.

Primul seamănă foarte mult cu faimoasa maşină a lui Batman sau cu blindatul din jocul Half-Life 2. Acesta a fost creat pe baza maşinii blindate Karatel (Justiţiarul) şi are o greutate de 12 tone, putând dezvolta o viteză de până la 200 de km pe oră, datorită motorului YMZ -7E 846, utilizat de regulă de camioanele sportive KAMAZ.

Vehiculul, cu denumirea Falcatus, a fost dezvoltat de uzina de automobile din Gorki GAZ, şi poate transporta până la zece persoane. Până de curând, existenţa maşinii Karatel era ţinută în secret, chiar dacă zvonuri despre crearea unui blindat monstruos circulau de mai mulţi ani.

Falcatus reprezintă o maşină universală a serviciilor speciale, dar este şi un blindat proiectat să fie eficient în condiţiile unui război urban.

Vehiculul are corpul în forma de V pentru ca undele provocate de eventuale explozii sau proiectile să ricoşeze mai bune de pe el.

Celălalt blindat uriaş, denumit Viking, este dotat cu un şasiu preluat tot de de la un camion KAMAZ. Acesta a fost creat pe baza KAMAZ -4911 Extrem, conceput iniţial pentru raliurile internaţionale, precum Paris-Dakar. Unele dintre vehiculele noi dezvoltate pentru FSB nu au analogii în lume. Tehnologiile după care au fost construite cele două tipuri de maşini blindate reprezintă secret de stat, mai relevă postul de televiziune Zvezda.

Ultimele stiri