22.2 C
București
luni, iulie 8, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiVIDEO-Soldat de elita in Armata lui Putin: Totul este o minciună! Pur...

VIDEO-Soldat de elita in Armata lui Putin: Totul este o minciună! Pur și simplu distrugem orașe și nu salvăm pe nimeni

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Justificarea Kremlinului pentru invadarea Ucrainei „este o minciună”, a declarat pentru CNN un paraşutist rus care anterior a condamnat public războiul ţării sale în Ucraina. În urmă cu două săptămâni, Pavel Filatyev s-a pronunţat împotriva conflictului într-o mărturie de 141 de pagini postată pe pagina sa de socializare VKontakte, apoi a fugit din Rusia. El este primul militar rus în activitate care a criticat public invazia din Ucraina şi a părăsit ţara, informează News.ro.

El a declarat pentru CNN că colegii săi de trupă sunt obosiţi, înfometaţi şi dezamăgiţi şi că efortul de război al Kremlinului „distruge vieţi paşnice”.

„Am înţeles că am fost târâţi într-un conflict grav în care pur şi simplu distrugem oraşe şi nu eliberăm pe nimeni”, a declarat Filatyev.. CNN nu dezvăluie locaţia interviului pentru securitatea persoanei intervievate.

„Mulţi au înţeles că nu vedem motivul pe care guvernul nostru încearcă să ni-l explice. Că totul este o minciună”, a spus el. „Nu facem decât să distrugem vieţi paşnice. Acest fapt ne-a influenţat enorm moralul. Acel sentiment că nu facem nimic bun”.

În vârstă de 33 de ani, el declarat că „corupţia” şi represiunea sunt răspândite în ţara sa natală iar unitatea sa – care a avut sediul în Crimeea şi a fost trimisă în Ucraina, intrând în Herson la începutul conflictului – a fost prost echipată şi a primit puţine explicaţii pentru invazia Rusiei.

Potrivit lui Filatyev, soldaţii şi comandanţii lor nu ştiau ce se aştepta de la ei să facă în Ucraina. El a adăugat că, după ce au ajuns în Herson şi s-au confruntat cu rezistenţă din partea localnicilor care nu doreau să fie „eliberaţi”, au devenit curând dezamăgiţi de raţionamentul guvernului pentru invazia sa.

Paraşutistul a servit în regimentul 56 de asalt aerian al Rusiei şi a fost, de asemenea, implicat în eforturile de capturare a oraşului Mykolaiv fiind evacuat de pe front din cauza unei răni.

El a declarat că armata rusă a dus lipsă de echipamente de bază, precum şi de drone şi alte tipuri de avioane fără pilot în perioada în care a fost pe front. „Cazărmile noastre sunt vechi de aproximativ 100 de ani şi nu sunt capabile să găzduiască toţi militarii noştri… toate armele noastre sunt de pe vremea Afganistanului”, a spus el.

„Văd ce se întâmplă cu ţara mea şi sunt îngrozit. Totul este distrus, corupt”, a declarat el.

Filatyev a fugit din Rusia după ce a realizat câteva interviuri iniţiale pentru presă şi a sugerat că Kremlinul s-ar putea răzbuna pentru poziţia sa publică.

„Fie voi fi băgat în închisoare… fie mă vor reduce la tăcere, eliminându-mă. Au fost multe cazuri de acest gen în trecut. Nu văd nicio altă cale de ieşire. Dacă se va întâmpla, se va întâmpla”, a completat el.

Ultimele stiri