Acasă Videoclipul zilei VIEO – Misiunea istorica a NASA si Space X lansata cu succes....

VIEO – Misiunea istorica a NASA si Space X lansata cu succes. De ce va intra in istoria omenirii?

Capsula Crew Dragon propulsată de racheta Falcon 9 a fost lansată cu succes de la Centrul spaţial Kennedy din Florida la ora 22.22, ora României. La bord sunt astronauţii Doug Hurley şi Robert Behnken. Este prima misiune de pe teritoriu american în nouă ani spre Staţia Spaţială Internaţională.

Misiunea este crucială: primul zbor cu echipaj uman din Statele Unite după nouă ani şi primul încredinţat unei companii private.  

Astronauţii americani Bob Behnken şi Doug Hurley au zburat sâmbătă de la centrul spaţial Kennedy din Florida, la bordul unei rachete SpaceX, prima companie privată căreia NASA i-a încredinţat o misiune atât de prestigioasă şi riscantă, potrivit AFP.

Capsula Crew Dragon urmează să se întâlnească cu staţia orbitală în aproximativ 19 ore.

În uralele care s-au auzit pe kilometri de pe litoralul Floridei, o rachetă Falcon 9 a companiei fondate de Elon Musk a decolat la ora 22.22 ora României şi primele minute de zbor au fost fără probleme, potrivit transmisiei în direct a misiunii de către NASA.

Prima treaptă a rachetei s-a desprins cum a fost prevăzut după două minute de zbor, în timp ce se îndrepta spre spaţiu cu aproape 4.000 de kilometri pe oră, în timp ce a doua treaptă a propulsat capsula Crew Dragon către destinaţie, Staţia Spaţială Internaţională.  

https://www.facebook.com/NASA/videos/890067148162282/
URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCine e tradatorul? Un deputat PNL care se simte ca acasa la Antena 3
Articolul următorLider PSD: „In momentul asta se extrag informatii din noi. S-ar putea sa fim acum controlati de inteligenta artificiala”