Acasă ACTUALITATE Viktor Orban, prietenul lui Putin, sfideaza Romania pe fata: Defileaza cu harta...

Viktor Orban, prietenul lui Putin, sfideaza Romania pe fata: Defileaza cu harta Ungariei din care facea parte Transilvania!

Prim-ministrul Ungariei Viktor Orban s-a afișat la ultimul meci al naționalei maghiare cu un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, din care face parte și o bucată din Transilvania. Imaginile au fost publicate pe pagina sa de Facebook.

Harta Ungariei Mari este un simbol al revizionismului maghiar folosit tot mai des de oficialii de la Budapesta.

Gestul său vine la doar câteva zile de la o discuție purtată cu ministrul de Externe al României în care cei doi oficiali au abordat și „chestiunea vizitelor private în România ale unor oficiali ungari şi a declaraţiilor publice neadecvate transmise de către aceştia”. Nu este pentru prima dată când Viktor Orban se folosește de harta Ungariei mari.

În urmă cu doi ani, prim-ministrul Ungariei le-a urat succes elevilor de liceu la examenul de bacalaureat de la proba istorie cu un mesaj subtil – premierul a publicat o imagine cu un glob pământesc cu harta politică a lumii din anul 1862, în prim-plan fiind Imperiul Habsburgic și Ungaria Mare.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentE oficial: Pensiile cresc cu 12,5 la suta, pensionarii cu mai putin de 3.000 de lei primesc si ajutoare
Articolul următorO tara NATO si-a pierdut rabdarea si vrea sa intre in razboi: Ar trebui să doborâm împreună rachetele rusești!