Acasă Stirea zilei VIN NINSORILE MAI REPEDE DECAT DE ASTEPTAI! VEZI PROGNOZA METEO pentru urmatoarea...

VIN NINSORILE MAI REPEDE DECAT DE ASTEPTAI! VEZI PROGNOZA METEO pentru urmatoarea perioada

Potrivit estimarilor Agentiei Nationale de Meteorologie valabile pentru intervalul 17-30 noiembrie 2014, regimul termic va deveni normal pentru aceasta perioada din an, iar in unele regiuni se va situa sub mediile climatologice, in timp ce precipitatiile mixte vor fi prezente pe arii extinse dupa data de 17 noiembrie, iar ninsorile din 25 noiembrie, mai ales in zona montana.

avertizare-ninsori
In BANAT, in primele zile ale intervalului, vremea se va mentine usor mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, in medie, de 13-14 grade. Incepand din 20 noiembrie, insa, valorile termice vor scadea, devenind normale pentru aceasta perioada din an si apoi urmand a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de 6-9 grade, mai mici in ultimele zile ale lunii, spre 4 grade. Regimul minimelor nocturne va avea aceeasi evolutie, astfel ca, la inceput, acestea vor fi mult mai ridicate decat cele obisnuite, cu o medie de 5-8 grade, apoi vor scadea continuu, urmand a se situa, in medie, intre zero si doua grade Celsius, cu valori usor negative spre sfarsitul lunii. Vor fi ploi pe arii extinse, cu caracter temporar, in perioada 17-21 noiembrie, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste din nou spre sfarsitul intervalului de prognoza, cand acestea vor fi mixte.

In CRISANA, intervalul de prognoza va debuta cu o vreme mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, in medie, de 12-14 grade. Incepand din 20 noiembrie, insa, valorile termice vor scadea, devenind normale pentru aceasta perioada din an, iar local chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor diurne de 5-9 grade, usor mai mici spre sfarsitul lunii. Regimul minimelor nocturne va avea aceeasi evolutie, astfel ca la inceput acestea vor fi mult mai ridicate decat cele obisnuite, cu o medie de 5-7 grade, apoi vor scadea continuu, urmand a se situa, in medie, intre zero si doua grade, iar spre sfarsitul lunii in jurul a—2 grade Celsius. Vor fi ploi pe arii extinse, cu caracter temporar, in perioada 17-20 noiembrie, iar ulterior se estimeaza o crestere a probabilitatii pentru precipitatii slabe mixte abia dupa data de 25 noiembrie.

Pentru regiunea TRANSILVANIEI, in primele zile ale intervalului se anunta o vreme usor mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, in medie, de 10-12 grade. Insa, incepand din 20 noiembrie, valorile termice diurne vor scadea, devenind normale pentru aceasta perioada din an si apoi urmand a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de 4-7 grade, mai mici catre sfarsitul lunii, spre doua grade Celsius. Regimul minimelor nocturne va avea aceeasi evolutie, astfel ca la inceput acestea se vor situa, in cea mai mare parte a regiunii, peste cele obisnuite, cu o medie de doua si 5 grade, apoi vor scadea continuu, urmand a se a se incadra intre—2 si doua grade, cu valori medii local mai mici, spre—5 grade, catre sfarsitul lunii. Pe arii extinse, vor fi ploi, in primele zile, moderate cantitativ in jurul datei de 19 noiembrie, iar in restul intervalului vor fi precipitatii in general slabe, cu caracter local, care, dupa data de 20 noiembrie, vor fi mixte.

In MARAMURES, in primele zile ale intervalului, vremea se va mentine mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada din an, astfel ca temperaturile maxime vor fi de 11-13 grade, in medie. Incepand din 20 noiembrie, valorile termice vor scadea treptat, urmand a se situa sub mediile climatologice ale perioadei, cu un ecart mediu al maximelor diurne de 5-8 grade, mai mici, spre doua grade, la sfarsitul lunii. Aceeasi evolutie este estimata si in privinta regimului minimelor nocturne, care vor scadea de la valori, in medie, de 4-7 grade in primele nopti, la un ecart de la—1 la 3 grade, dupa data de 21 noiembrie, cu temperaturi chiar si mai mici spre sfarsitul lunii, cand se vor situa, in medie, in jurul a—4 grade. In intervalul 17-21 noiembrie, vor fi precipitatii pe spatii extinse, cu caracter temporar, predominant sub forma de ploaie. Probabilitatea pentru precipitatii mixte, in general slabe, va creste dupa data de 25 noiembrie.

In MOLDOVA, in primele zile ale intervalului, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale in a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, in medie, de 6-9 grade si minime de 3-6 grade. Incepand din 20 noiembrie, insa, vremea se va raci treptat, temperaturile urmand a se situa sub mediile climatologice specifice perioadei, cu valori medii ale maximelor diurne de zero si 4 grade si ale minimelor nocturne intre—4 si doua grade. In prima saptamana probabilitatea pentru precipitatii se mentine ridicata, acestea urmand a fi mai frecvente si, izolat, in cantitati mai insemnate in data de 19 noiembrie, cand vor predomina ploile, dar si in 20-21 noiembrie cand sunt de asteptat precipitatii mixte.

In DOBROGEA, in primele zile ale intervalului, valorile termice vor fi usor peste cele caracteristice perioadei calendaristice, cu maxime de 11-14 grade si minime de 7-9 grade, mediat pe regiune. Incepand din 21 noiembrie, vremea se va raci, valorile termice urmand a se situa sub mediile climatologice, cu maxime diurne de 3-6 grade si minime nocturne situate, in general, intre zero si doua grade. In intervalul 17-21 noiembrie, probabilitatea pentru ploi va fi destul de ridicata, iar in data de 19 noiembrie acestea se vor semnala pe arii extinse si pot fi mai insemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitatii, mixte si, in general, slabe cantitativ, va creste din nou incepand cu 25 noiembrie.

In MUNTENIA, intervalul de prognoza va debuta cu o vreme normala termic pentru aceasta data, chiar usor mai calda spre mijlocul saptamanii, astfel ca temperaturile maxime vor fi, in medie, de 9-13 grade. Abaterea pozitiva fata de mediile specifice perioadei va fi si mai evidenta la valorile nocturne de la inceputul intervalului, acestea urmand a se incadra intre 5 si 7 grade, mediat pe regiune. Incepand din 21 noiembrie, regimul termic va scadea sub cel normal al perioadei, atingand, in medie, 4-8 grade la valorile diurne intre—3 si un grad la cele nocturne. In perioada 17-22 noiembrie, probabilitatea pentru ploi se mentine relativ ridicata, in special in data de 19 noiembrie, cand acestea vor fi, in general, moderate cantitativ. Spre sfarsitul primei saptamani si dupa data de 25 noiembrie, precipitatiile, slabe cantitativ, vor fi mixte.

Pentru zona OLTENIEI, intervalul de prognoza va debuta cu o vreme normala termic pentru data din calendar si chiar usor mai calda spre mijlocul saptamanii, astfel ca valorile maxime vor fi, in medie, de 9-13 grade. Din 21 noiembrie, temperaturile vor scadea, devenind mai mici decat cele normale in aceasta perioada din an, cu un ecart mediu de 4-8 grade la cele diurne si intre—2 si doua grade la minimele nocturne. In perioada 17-21 noiembrie, vor fi ploi pe arii extinse, in special in 18-19 noiembrie, cand acestea vor fi in general moderate cantitativ. Dupa data de 25 noiembrie va creste probabilitatea pentru precipitatii mixte.

La MUNTE, regimul termic se va situa la inceputul intervalului in general peste cel climatologic normal, cu valori diurne in medie de 4-7 grade si minime de la zero la doua grade. Din data de 20 noiembrie, vremea se va raci accentuat, astfel ca pe timpul noptilor temperaturile vor fi exclusiv negative, spre o medie intre—7 si—4 grade Celsius, iar in cursul zilelor valorile termice se vor situa in jurul limitei de inghet. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in prima saptamana a intervalului de referinta. La inceput vor fi mai ales ploi, iar la peste 1.700 metri precipitatii mixte, dar in 20 si 21 noiembrie vor predomina ninsorile. Precipitatii, in general, slabe cantitativ, mai ales ninsori, se vor semnala din nou dupa data de 25 noiembrie.

Estimarea temperaturilor este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, mentioneaza ANM.

Sursa: Realitatea TV

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentREACTIA Stelei dupa ce lui Muresan i s-a sters SUSPENDAREA este UIMITOARE! „S-a dat liber la violenta!”
Articolul următorHOROSCOP: Ai noroc la bani, cu sanatatea stai bine, iar cu dragostea asa si asa ! Vezi ce spun astrele astazi, 18.11.2014