Viorel Hrebenciuc a retinut in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri. Fostul deputat PSD a fost scos cu catuse la maini din sediul DNA Brasov. Potrivit procurorilor DNA, Hrebenciuc a fost retinut pentru a nu se sustrage urmaririi penale si pentru a se asigura buna desfasurare a procesului penal, in dosarul privind retrocedarea ilegala a peste 43.000 de hectare de padure, in care este acuzat de sase infractiuni, Fostul deputat PSD urmeaza sa fie adus la instanta suprema pentrru judecarea propunerii de arestare preventiva.

Viorel Hrebenciuc arestat

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Viorel Hrebenciuc, pentru constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta, instigare la folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, spalare a banilor, cumparare de influenta, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite, in dosarul privind retrocedarea ilegala a peste 43.000 de hectare de paduri.

Retinerea lui Viorel Hrebenciuc se impunea intrucat exista probe din care rezulta ca a savarsit faptele de care este acuzat, iar masura este proportionala cu gravitatea infractiunilor care ar fi fost comise de acesta, potrivit procurorilor. De asemenea, retinerea lui Viorel Hrebenciuc este necesara pentru a se asigura buna desfasurare a procesului penal si a impiedica sustragerea acestuia de la urmarirea penala.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost scos cu catuse la maini din sediul DNA Brasov, marti, dupa aproape cinci ore de audieri, si va fi dus la instanta suprema pentru judecarea propunerii de arestare preventiva, in conditiile in care pe numele sau a fost emisa ordonanta de retinere.

Sursa: Mediafax