26.1 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăACTUALITATE”Vom avea un raspuns MILITAR in Turcia!” Rusii raspund violentei cu violenta!

”Vom avea un raspuns MILITAR in Turcia!” Rusii raspund violentei cu violenta!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...
Preşedintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Rusiei, Serghei Narîşkin, a declarat, vineri seara, că doborârea avionului rusesc Su-24 de către Turcia reprezintă „o faptă criminală” a conducerii acestui stat, iar Rusia are dreptul la un răspuns militar.

„Este o crimă, este o faptă criminală din partea conducerii Turciei, este o crimă intenţionată îndreptată spre militarii noştri şi această faptă trebuie să fie pedepsită. Cunoaştem numele celor care au făcut această faptă, ele trebuie anunţate şi după aceea oamenii trebuie să fie judecaţi”, a afirmat Narîşkin, în cadrul unui interviu acordat postului Digi 24.

El a precizat că Rusia va răspunde la acest gest al Turciei.

„Răspunsul din partea rusă va urma cu siguranţă, aşa cum prevede dreptul internaţional, iar Rusia are şi dreptul la un răspuns militar. Chiar ieri s-au alocat surse militare suplimentare, S400 Triumph, cel mai performant sistem de apărare antirachetă, care are ca rol menţinerea securităţii zborurilor avioanelor ruseşti ale forţelor noastre militare şi aeriene, care au ca misiune distrugerea infrastructurii teroriştilor din aşa-numitul Stat Islamic şi a altor organizaţii care operează pe teritoriul Siriei”, a susţinut oficialul rus.


Citeste si:

Mesajul DETERMINAT al lui Putin catre toti rusii: Parasiti Turcia IMEDIAT! Un convoi de camioane turcesti A FOST BOMBARDAT!

VIDEO – PANICA la nivel MONDIAL! Turcia a DOBORAT un avion MILITAR al Rusiei!


Acesta a precizat că Federaţia Rusă va reacţiona şi economic împotriva Turciei, apreciind că gestul Ankarei a produs „un prejudiciu ireparabil” relaţiilor dintre cele două state.

„Ceea ce a făcut conducerea politică a Turciei, ea trebuie să fie conştientă că prin uciderea a doi militari ruşi a adus un prejudiciu mare relaţiilor ruso-turce şi consider că acest lucru nu este în interesul poporului turc, pentru că noi am avut şi avem relaţii foarte bune de prietenie între popoarele noastre. În ultimii 10 ani nivelul dezvoltării relaţiilor economice, culturale şi umanitare dintre ţările noastre a fost unul înalt şi am făcut împreună foarte multe lucruri şi mai avem şi acum perspective comune. Dar această lovitură a guvernului turc a produs un prejudiciu ireparabil şi noi nu ştim acum cât timp va dura reluarea şi revenirea relaţiilor noastre”, a arătat Seghei Narîşkin.

Întrebat ce probe poate oferi Moscova, în afară de mărturia pilotului supravieţuitor, că avionul nu pătrunsese în spaţiul aerian turcesc, Narîşkin a răspuns că există „surse obiective de control” care arată că aparatul rusesc se întorcea la bază prin spaţiul aerian sirian.

„Acum sunt foarte multe surse care permit un control obiectiv pentru a vedea ce traseu a avut acel avion, iar aceste surse obiective de control ne-au confirmat că bombardierul care îşi terminase misiunea de a distruge infrastructura teroristă revenea la bază pe un traseu care trece pe teritoriul Siriei. În plus, avionul turcesc F16, în momentul în care a lovit în mod mişelesc din spate (…) în bombardierul care era golit de muniţie, era în spaţiul aerian al Siriei, iar acest lucru e dovedit şi de sateliţii americani”, a spus acesta.

Ultimele stiri