Acasă Auto Vrei sa mergi cu masina unui prieten in strainatate? Uite cat ai...

Vrei sa mergi cu masina unui prieten in strainatate? Uite cat ai de alergat dupa acte!

39

Un cetatean poate parasi Romania cu un autoturism care apartine legal unei alte persoane doar in anumite conditii, dar care sunt neclare si genereaza nenumarate confuzii chiar si printre specialisti.

Unii dintre acestia spun ca este nevoie de o procura speciala de la notar, care nu mai poate fi eliberata de cand a intrat in vigoare Noul Cod civil, altii spun ca este necesar un contract de comodat pentru utilizarea autoturismului respectiv in afara tarii.

De fapt, in practica, politistii de frontiera nu solicita conducatorului auto nici procura, nici contractul de comodat, singurele acte care sunt verificate sunt: permisul de conducere al soferului aflat la volan,asigurarea de raspundere civila auto si certificatul de inmatriculare a masinii (la acest document fiind vizata rubrica referitoare la valabilitatea inspectiei tehnice perioadice a autoturismului), relateaza avocatnet.ro.


Citeste si:

Verificati AICI daca masina dumneavoastra este AFECTATA! Primul mesaj OFICIAL al VW Romania!

VIDEO – Super truc! Cum sa scoti cu usurinta masina impotmolita in noroi sau zapada!


„La iesirea din tara sunt aplicabile conditiile privind admiterea vehiculelor in circulatie pe drumurile publice, statuate de O.UG. 195/2002 si Conventia asupra circulatiei rutiere, care  stabilesc ca autoturismele aflate in circulatia intemarionala trebuie sa fie inmatriculate, asigurate pentru raspunderea civila corespunzatoare din punct de vedere tehnic, iar conducatorul auto  trebuie sa detina un permis de conducere valabil, corespunzator categoriei respective de vehicul”, precizeaza Directia de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei in punctul de vedere formulat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos