VREMEA se mentine rece! Vezi PROGNOZA METEO pe trei zile!

Vremea se mentine rece, temperaturile ajungand la valori intre minus 7 grade in Transilvania si plus 4 in Oltenia. Cerul va fi variabil in vest si sud-vest, se va innora in restul teritoriului unde, in special dupa-amiaza si seara, temporar, vor fi precipitatii slabe, mai ales sub forma de ninsoare. Izolat se poate forma polei.

BUCURESTI

Si in Capitala vremea va fi mai rece decat ar fi normal la aceasta data. Dimineata sunt doar minus 7…minus 6 grade, poate chiar mai putin in zona periferica, iar la pranz, maxima va fi de plus 1…2. Soarele se arata in prima parte a zilei, apoi se acopera de nori si apar conditii de fulguiala.

MUNTE

Dupa noaptea senina si geroasa, astazi cerul se innoreaza in zona montana si incepand de dupa-amiaza ninge. Intai in Carpatii Orientali, iar noaptea, pe arii restranse si in restul zonei. Vremea va fi rece pentru acesta data, chiar geroasa, in special dimineata. Temperaturile diurne nu vor depasi 1 grad cu plus la Stana de Vale, minus 1 grad la Paltinis, minus 4 grade la Predeal, minus 5 grade la Sinaia si minus 8 grade sus, pe Ceahlau pe Varful Toaca. Vantul va avea intensificari pe creste, mai ales in masivele sudice si estice, spulberand sau viscolind zapada.

REGIUNI

In regiunile de la vest de arcul carpatic urmeaza o zi cu adevarat rece, geroasa acum, dimineata. Vor fi maxime de la minus 7 grade la Cluj Napoca, pana la 3 grade in Banat. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare dupa-amiaza si seara in Maramures si Transilvania, dar putin probabil sa apara si ninsori. La prima ora sunt conditii de formare a cetii, asociata cu chiciura.

In sud, o zi rece pentru aceasta perioada din decembrie. Totusi valorile maxime sunt usor pozitive – maxime de 3 grade la Drobeta Turnu Severin si Giurgiu, 2 grade in Pitesti si Buzau, 1 grad la Calarasi si 0 grade la Braila. Dimineata va fi senina, dar pana la amiaza norii se vor strange mai ales in Muntenia, unde vor fi conditii de ninsoare slaba.

Frig va fi si in Dobrogea, unde la amiaza abia daca se ating 0 grade atat la Tulcea cat si in Constanta, cu aproximativ 4 grade sub media climatologica. Cerul se va innora treptat, iar spre seara si noaptea, temporar sunt asteptate ninsori slabe.

Norii se extind progresiv peste toata Moldova si incepand cu partea nordica a regiunii, se pot semnala precipitatii slabe, lapovita si ninsori, ce ar putea favoriza formarea de polei. Temperaturile sunt in general asemnatoare cu cele de ieri: 0 grade la Galati si Bacau, minus 2 grade la Iasi si un grad cu plus la Piatra Neamt.

VREMEA PE 2 ZILE

Joi, in estul si sud-estul tarii cerul va fi innorat si pe arii restranse sunt prognozate lapovite si ninsori. In rest iese si soarele, dar sanse de ninsoare slaba vor fi doar in zonele de munte, unde si vantul se va simti mai tare. Temperatura creste mai mult decat astazi, astfel incat maximele termice ajung intre minus 3 grade la Brasov si Miercurea Ciuc si 7 grade in vestul Olteniei, la Drobeta Turnu Severin. In zonele joase de relief sunt conditii pentru formarea cetii, asociata cu depunere de chiciura.

In Bucuresti vor fi innorari si sunt conditii ca trecator sa ninga slab. Temperatura maxima, normala pentru data din calendar, se va situa in jurul valorii de 3 grade.

Vineri, cerul va fi variabil, cu innorari temporare tot in estul si sud-estul tarii, insa doar pe arii restranse in Dobrogea vor mai fi precipitatii slabe, in special ninsori. In zonele joase, mai ales dimineata pe arii restranse va fi ceata, asociata cu depunere de chiciura. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 3… minus 5 grade in zonele depresionare si pe vaile din Transilvania, unde ceata poate persista si 7…8 grade in dealurile subcarpatice ale Olteniei.

Sursa: mediafax.ro