Stirea Zilei Google News
Acasă ACTUALITATE Weber a blocat la CCR noua Lege a carantinarii: ”Avocatul poporului e...

Weber a blocat la CCR noua Lege a carantinarii: ”Avocatul poporului e avocatul mortii”

316

Senatorul PNL Laura Scantei o acuza pe Renate Weber ca s-a transformat in „avocatul mortii” dupa ce Avocatul Poporului a anuntat ca a atacat la CCR si Legea carantinarii. „Ordinele politice venite de la PSD + ALDE, partidele care i-au dat firmanul de Avocat al Poporului, au fost mai presus decat sanatatea romanilor”, acuza Scantei.

„Iresponsabilitatea are in Romania un nume: #RenateWeber. Si din pacate, dauneaza grav sanatatii si vietii cetatenilor acestei tari.

In ziua in care s-a inregistrat iar, un numar record de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) – 1.378 persoane (din care 31 la Iasi) si alti 50 de oameni au murit ca urmare a aceluiasi virus, iresponsabila Renate Weber a apreciat impreuna cu organele de partid PSD-ALDE, ca e oportun si benefic pentru cetatenii nostri sa conteste la CCR legea noua a carantinei si a izolarii (Legea 136/2020).

Avocatul Poporului devine astfel ‘avocatul bolii’, iar din pacate, pentru unii, chiar ‘avocatul mortii’ pentru cei care vor sfarsi de Covid-19 fara sansa de a fi fost ocrotiti efectiv de stat in fata virusului purtat liber de cetateni contaminati si neizolati.

Mai intai vineri, de dimineata, dna. Renate Weber a cerut vocal ca pacientii care se interneaza pentru orice alta afectiune (ex. cu o fractura, cu probleme cardiace, diabet etc) sa nu mai fie testati pentru coronavirus la internare. Cu alte cuvinte, sa se interneze de-a valma, sa punem in pericol si viata celorlati pacienti din spital si mai ales a medicilor din acel spital.

Ministerul Sanatatii i-a raspuns imediat avocatei care pare sa ne vrea pe toti bolnavi: ‘la prezentarea in spital se realizeaza triajul tuturor persoanelor si, in functie de simptomatologia prezentata, cazurile suspecte vor fi internate in zone speciale de izolare (zone-tampon), urmand a fi testate prin RT-PCR pentru infectia cu SARS-CoV-2, in zona-tampon vor primi toata asistenta medicala necesara pentru afectiunea/afectiunile lor pana la sosirea rezultatului acestui test’.

Weber nu s-a lasat si a sesizat la CCR si noua lege a carantinei si izolarii. De data aceasta ordinele politice venite de la PSD + ALDE, partidele care i-au dat firmanul de Avocat al Poporului, au fost mai presus decat sanatatea romanilor. Weber ii vrea pe toti bolnavii infecto-contagiosi in comunitate, acasa, ignorand iresponsabil ca pentru unele boli extrem de contagioase masura izolarii la domiciliu nu poate fi niciodata dispusa. Cum ar fi sa te intersectezi pe casa scarii cu un vecin suferind de Ebola ori cu o vecina avand ciuma bubonica ori lepra?

Cine are dreptul sa spuna ca o boala contagioasa nu poate fi tratata decat in izolare la spital? Peste tot in lume, in democratii si la popoare civilizate, medicii si epidemiologii sunt cei care sunt ascultati.

Si tot din ordinul odios de partid, in varf de pandemie, Weber vrea sa ia romanilor care din nefericire s-au imbolnavit, sansa de a fi tratati de medici si personal sanitar.

Da, doamna Weber, nu avem medici suficienti, da, nu avem personal in DSP-uri sa faca fata avalansei de imbolnaviri cauzate de iresponsabilitatea si cinismul dvs si al PSD, nu sunt angajati suficienti sa faca triaje ori anchete epidemiologice. Stim cine ne-a lasat fara medici in Romania si de ce. Dar oare cetatenii sunt vinovati, doamna Weber ori cei pe care ii slujiti si care au lasat goale pana si depozitele de medicamente si materiale sanitare de prima urgenta intr-o pandemie?

Detasarea medicilor si a personalului sanitar in spitalele ori la DSP-uri care au deficit mare de personal, chiar fara acordul lor, dar cu plata unor drepturi substantiale (salariu+indemnizatie detasare de 50%x salariu + diurna 2%xsalariu+cazare+transport) nu e pe placul PSD si al avocatei acestuia!

Romanii chiar au drepturi fundamentale pe care PSD si Weber nu le respecta, punandu-le grav in pericol cu fiecare actiune iresponsabila:

# dreptul de a nu fi contaminat, de a nu fi imbolnavit de cei care sufera deja de o boala contagioasa si de a fi ocrotiti de autoritati in acest sens prin legi si masuri de izolare ori carantinare.

# dreptul de a fi tratat intr-un spital construit din impozitele platite de generatiile familiilor noastre, de medici cu suflet si cu stiinta medicala, platiti si ei azi, de noi toti, in fiecare luna, indiferent daca suntem bolnavi ori nu in acea luna si indiferent daca mergem sau nu la spitalul public in luna in care ne-am platit contributia de sanatate”, a scris Scantei pe Facebook.

Avocatul Poporului, institutie condusa de Renate Weber (ALDE), a cerut vineri CCR sa declare drept neconstitutionala o prevedere din Legea carantinei privind izolarea pacientilor.

Avocatul Poporului cere sa fie declarata neconstitutionala prevederea legata de „izolarea intr-o unitate sanitara sau la o locatie alternativa atasata unitatii sanitare”.

Avocatul Poporului sustine ca izolarea in spital este constitutionala doar daca reprezinta ultima solutie si se recurge la ea dupa epuizarea oricarei alte cai de rezolvare a problemei.

Stirea Zilei Google News