18.9 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiZECE lucruri interesante pe care nu le stiai despre samurai

ZECE lucruri interesante pe care nu le stiai despre samurai

in:

Stiri pe acelasi subiect

Samurai sunt luptatori legendari si sunt, probabil, cea mai cunoscuta clasa sociala a Japoniei antice. Acestia erau luptatori nobili care urmau un cod moral foarte strict, acesta guvernandu-le intregul stil de viata. In mare parte, aceasta este ideea generala in ceea ce priveste cultura samurailor, dar exista multe alte aspecte ale vietii acestora care raman necunoscute. Iata zece lucruri interesante despre cultura acestor luptatori neinfricati, potrivit celor de la listverse.com:

10. Femeia Samurai

female-e1375404164928

Avand in vedere ca termenul “samurai” este unul masculin, suna destul de surprinzator sa aflam ca din aceasta clasa sociala faceau parte si femei care primeau aceasi educatie si erau antrenate in acelasi stil precum barbatii. Aceste femei erau denumite “Onna-Bugeisha”, acestea fiind cunoscute pentru curajul lor de a participa in lupte alaturi de barbati. Arma preferata de aceste femei se numea “naginata”, o sulita curbata cu o lama asemanatoare unei sabii care avea o greutate usoara.

Avand in vedere ca izvoarele istorice ne ofera foarte putine date legate de aceste femei, presupunem ca acestea erau doar o minoritate. Cu toate acestea, descoperirile istorice si stiintifice actuale atesta ca aceste femei participau mult mai des in lupte decat atesta cartile de istorie.

Ultimele stiri