Acasă ACTUALITATE Ziarul de casa al PSD: 7 ministri isi vor da DEMISIA! Dragnea...

Ziarul de casa al PSD: 7 ministri isi vor da DEMISIA! Dragnea il schimba pe Grindeanu!

DC News, o publicatie apropiata de PSD, a anuntat miercuri ca in PSD exista tensiuni din cauza lui Sorin Grindeanu, care este perceput drept „om al sistemului”, urmand ca Dragnea sa demareze proceduri de inlocuire a acestuia din fruntea guvernului. Bogdan Chirieac a venit cu noi detalii despre acest subiect.

„Avem aceste informatii pe surse venite si de la Kiseleff, de la Palatul Victoria, dar si din alte surse conform carora, in acest weekend si in zilele urmatoare, se va face de catre partid o evaluare a Guvernului, evaluarea il va cuprinde si pe Sorin Grindeanu. In functie de aceasta evaluare, se va lua o decizie – probabil mai repede decat mai tarziu – chiar in legatura cu posibila schimbare a premierului Sorin Grindeanu. Acest lucru se poate face fie prin demisie si atunci PSD ar trebui sa ii propuna lui Klaus Iohannis o alta personalitate pentru functia de prim-ministru, dar exista mai multe probleme – presedintele poate sa refuze etc. Mai exista posibilitatea ca sapte ministri sa demisioneze in Guvern dupa metoda Radu Vasile din 1999. Ar mai fi o posibilitate, dar ma gandesc ca ar fi costuri de imagine – o motiune de cenzura introdusa de majoritatea parlamentara”, a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3, citat de DC News.

„Ati avut ieri o declaratie a domnului Dragnea, o declaratie care m-a pus pe ganduri. A zis ca Guvernul merge bine, este in viteza a treia, dar ar trebui sa fie in viteza a patra pentru ca programul de guvernare este foarte greu de indeplinit si pentru acest lucru iti trebuie o prestatie exceptionala. Aici isi lasa Liviu Dragnea un pic de loc. Cred ca zilele acestea de repaus bugetar vor fi utilizate pentru a analiza toate aceste optiuni”, a mai spus analistul.

Dana Grecu l-a intrebat pe Bogdan Chirieac ce inseamna ca premierul este omul sistemului.

„Nu stiu ce inseamna acest lucru pentru ca nu sunt omul sistemului. Poate altii stiu. Probabil inseamna ca ai telecomanda in alta parte. Nu pot sa spun acest lucru nici fata de Sorin Grindeanu, nici fata de Liviu Dragnea. Incerc sa analizez politic. Lucrurile stau in felul urmator: PSD a castigat cel mai mare scor al unui partid politic in Europa cel putin anul trecut avandu-l drept conducator pe Liviu Dragnea. Deci cel care este legitim, din toate punctele de vedere, sa ia decizii politice, chiar daca este impiedicat de lege sa fie premier, este Liviu Dragnea. Este o diferenta fundamentala, in toate statele democratice, intre a fi ales si a fi numit. Alesul are puteri mult mai mari decat numitul, ceea ce este pe dos in Romania. Daca Liviu Dragnea considera ca acest Guvern nu ii mai reprezinta pe oamenii care l-au votat este in dreptul lui sa modifice ce crede”.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentIncepand de astazi toti romanii beneficiaza de o noua gratuitate!
Articolul următorFOTO – Lui Sebastian Ghita i-a priit in arest: E in mare forma!