Acasă Social ZIUA REGALITATII, sarbatorita la Bucuresti in absenta Regelui Mihai!

ZIUA REGALITATII, sarbatorita la Bucuresti in absenta Regelui Mihai!

30

Evenimentele organizate cu ocazia Zilei Regalitatii se desfasoara, vineri, in absenta Regelui Mihai. Regina Ana este bolnava, iar Regele Mihai se afla de o saptamana in Elvetia, pentru a-i fi alaturi. Potrivit unor surse citate de stirileprotv.ro, regina ar fi internata in spital, pentru ca si-a luxat glezna, iar starea sa de sanatate este fragila.

Principesa Margareta si principele Radu au depus, vineri, buchete de flori la statuia Regelui Carol I din Piata Palatului Regal, unde au venit si peste o suta de persoane care au scandat mesaje promonarhiste si au fluturat steaguri tricolore cu stema regala.

La ceremonie au fost prezenti si principele Nicolae si sora acestuia, Elisabeta Karina. De asemenea, la eveniment s-au aflat senatorul Victor Ciorbea si primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Pe langa steaguri tricolore, persoanele adunate in Piata Palatului Regal au adus fotografii infatisandu-l pe Regele Mihai. Numeroase buchete de flori au fost depuse la statuia Regelui Carol I de catre cei prezenti la ceremonie.

Din 2004, Regele Mihai si Regina Ana locuiesc la Aubonne, in Elvetia. Cu ocazia marilor sarbatori crestine si in functie de angajamentele lor publice, regele si regina aleg sa fie alaturi de cei dragi fie la castelul de la Savarsin, fie la Palatul Elisabeta din Bucuresti. Anul acesta, Regele Mihai nu a putut veni in tara de Pasti si nu va fi prezent nici la evenimentele prilejuite de Ziua Regalitatii.

Seria de evenimente dedicate familiei regale a Romaniei a debutat, vineri, la ora 8.00, cu Maratonul Regal, un eveniment sportiv organizat de Asociatia Corporeanima, cu sprijinul Casei Regale a Romaniei. La eveniment, la care au participat aproximativ 200 de persoane, urma sa ia parte si Principele Nicolae. De la ora 15.00 va avea loc ceremonia de premiere a castigatorilor Maratonului Regal 2013, la eveniment urmand sa ia parte, potrivit programului afisat pe site-ul oficial al familiei regale, principesa mostenitoare.

De asemenea, in cursul diminetii de vineri a fost organizata Conferinta „Rolul Monarhiei in modernizarea Romaniei”, sustinuta de academicianul Dan Berindei in Aula Academiei Romane.

Ziua se va incheia cu traditionalul Garden Party, de la ora 17.30, la Palatul Elisabeta. La eveniment au fost invitati reprezentanti ai tuturor comunitatilor si profesiilor din Romania.

Sambata va avea loc un concert aniversar al Societatii Romane de Radiodifuziune, la Sala Radio, de la ora 19.00. Vor concerta Orchestra Nationala Radio, dirijata de maestrul Christian Badea, iar solisti vor fi Mihaela Martin si Frans Helmerson.

Duminica, evenimente aniversare vor avea loc la Castelul Peles, unde va fi lansat volumul „Avioanele Regelui”, publicat de Editura Curtea Veche. In aceeasi zi, principesa Margareta va decora, in numele regelui Mihai I, o serie de personalitati din Romania. Actritele Carmen Stanescu si Olga Tudorache vor primi, de asemenea, decoratia Nihil Sine Deo din partea regelui. Ceremonia de decorare a lui Carmen Stanescu va avea loc pe 13 mai, la Palatul Elisabeta, iar Olga Tudorache va fi decorata pe 18 mai, in cadrul unui eveniment special organizat la Teatrul Mic din Capitala.

Totodata, luni, va avea loc ceremonia de investire a Regelui Mihai cu titlul de doctor honoris causa al Universitatii Nationale de Aparare „Carol I”. La eveniment, Regele Mihai va fi reprezentat de principesa mostenitoare Margareta.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos