Acasă Social Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu, CONDAMNATI definitiv in DOSARUL POSTA ROMANA!

Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu, CONDAMNATI definitiv in DOSARUL POSTA ROMANA!

27

Fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a fost condamnat definitiv la trei ani si sase luni, tot cu suspendare,in dosarul Posta Romana.

Pentru Nagy, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus un termen de incercare de opt ani, iar pentru Chiuariu, de sase ani.

Tot in cazul fostului ministru al Comunicatiilor, instanta a dispus, ca pedeapsa accesorie, interzicerea drepturilor prevazute de art. 64, alineatul 1, teza a doua, precum si literele b si c din Codul penal, respectiv: dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice; dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat; dreptul de a ocupa o functie sau de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii.

Pe durata termenului de incercare, Nagy trebuie sa respecte mai multe masuri, instanta atragand atentia ca incalcarea acestora duce la executarea pedepselor.

Potrivit aceleiasi decizii, pe durata suspendarii executarii pedepsei principale, se suspenda si executarea pedepsei accesorii.

Si in cazul lui Chiuariu, ICCJ a stabilit, ca pedeapsa complementara, interzicerea drepturilor prevazute de art. 64, alineatul 1, teza a doua, precum si literele b si c din Codul penal. Pe durata termenului de incercare, s-a dispus suspendarea executarii pedepsei complementare.

Mihai Toader, fostul directorul general al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), a primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar Andrei Marinescu, directorul executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al CNPR, trei ani si jumatate tot cu suspendare.

Emanoil Lepadatu, directorul economic executiv al CNPR, a fost achitat, iar in cazul lui Ioan Folfa, administratorul societatii Topcadex 99, ICCJ a decis incetarea procesului penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Prin acelasi verdict, ICCJ a decis si desfiintarea partiala a actului constitutiv al societatii Imopost Developements SA si a inlaturat dispozitia de anulare partiala a acestui inscris.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos