Acasă Stirea zilei 50 de milioane de euro de la Guvern pentru Canalul Siret –...

50 de milioane de euro de la Guvern pentru Canalul Siret – Baragan. Necesarul e de 3,6 miliarde

Proiectul canalului Siret-Baragan ar putea fi lansat anul viitor, cand ar urma sa fie investita o suma de pana la 50 de milioane de euro, a anuntat, ieri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, in contextul in care valoarea totala a investitiei este de 52 de ori mai mare, respectiv de minimum 2,6 miliarde de euro.

 

„Pentru canalul Siret-Baragan ministerul a comandat studii la Institutul de Studii pentru imbunatatiri Funciare si suntem in faza finala cu acestea. Sper ca in cel mai scurt timp acest proiect sa devina de o importanta principala pentru Guvern si sa gasim surse financiare ca sa putem sa construim”, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

 

El a adaugat ca a discutat la Bruxelles despre investitiile in zona de imbunatatiri funciare si a vorbit si despre canalul Siret-Baragan, unde este nevoie de finantare. „Cred ca vom merge pe un parteneriat public-privat, pentru ca sunt investitori si din Rusia, si din China interesati sa investeasca in aceasta zona. ~n urma discutiilor pe care le-am avut la Bruxelles exista posibilitatea ca chiar din anul 2013 sa putem sa facem anumite investitii” , a afirmat Constantin.

 

Ministrul a mai spus ca investitiile de anul viitor vor fi sub 50 de milioane de euro, dintr-un total estimat pentru intregul canal, doar pe zona de imbunatatiri funciare, de 2,6 miliarde euro.

 

Anul trecut, Valeriu Tabara, la acea data ministru al Agriculturii, anunta ca ministerele Agriculturii si Mediului vor sa incheie un parteneriat public-privat pentru constructia canalului, care ar facilita irigarea a 500.000 de hectare de teren, valoarea totala a proiectului fiind de 3,6 miliarde de euro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPonta si Antonescu sunt stelisti. Becali joaca pentru USL la parlamentare
Articolul următorStoarceti „Portocala Mecanica”! Meciul pentru locul 1: Romania – Olanda