Acasă Cultura 90% dintre elevi merg fizic la scoala incepand de luni

90% dintre elevi merg fizic la scoala incepand de luni

72

Săptămâna viitoare (17-23 mai) in școlile din 2527 de localități toți elevii vor putea merge la școală cu prezență fizică (Scenariul verde). Sunt peste 2,6 milioane de elevi in aceasta situație (90%).

„În 654 localități, în care rata de infectare este mai mare de 1 la mie, vor rămâne în online (scenariul galben) elevii claselor a 5-a, a 6-a, a 7-a, a 9-a, a10-a și a 11-a (300.000 elevi, reprezentând 10%)
Scenariul Rosu (suspendarea tuturor activităților cu prezenta fizica) se aplica școlilor din localitățile care ar putea fi carantinate, precum și claselor in care s-au înregistrat cazuri confirmate de infectare cu virusul SarsCOV”, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Lista localităților și modul în care se va merge la școală poate fi consultată AICI.

Există două scenarii, dacă în localități nu este declarată carantina:

  • Scenariul 1 (verde) – toți elevii vin la școală, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori
  • Scenariul 2 (galben) – participă fizic preșcolarii și elevii din învățământul primar, elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și elevii din învățământul special, indiferent de clasă. Elevii din celelalte clase urmează cursurile online. Scenariul este valabil când incidența în localitate este mai mare de 1/1000.

Scenariile se reactualizează la finalul fiecărei săptămâni, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția ratei.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos