10.4 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăStirea zileiA luat 10 la Bac si Iohannis a rugat-o sa nu plece...

A luat 10 la Bac si Iohannis a rugat-o sa nu plece din tara! Tanara tocmai a ales o universitate de top din Londra!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O tânără din Gorj care a avut media 10 la bacalaureat a fost admisă la City University of London şi pleacă, săptămâna viitoare, în Anglia, cu toate că a primit o scrisoare din partea Preşedinţiei în care a fost sfătuită să dea României „prima şansă” în parcursul său profesional.

Delia Ionete, o absolventă a Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru care a obţinut 10 pe linie la bacalaureat, va pleca din România săptămâna viitoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Aceasta a fost admisă la City University of London, unde va participa la cursul Mathematics with Economics and Finance şi preferă Anglia, scrie Mediafax.

Ea a primit, marţi, o scrisoare din partea Administraţiei Prezidenţiale, deşi aceasta a fost redactată în luna iulie.

”Te felicit pentru rezultatul obţinut la examenul de Bacalaureat care rămâne un examen al maturităţii. Am convingerea că vei deveni un adevărat profesionist, indiferent de domeniul ales. România are nevoie de tineri ca tine, implicaţi şi responsabili. Sper că după finalizarea studiilor vei decide să dai ţării noastre prima şansă în parcursul tău profesional, iar aceasta să îţi ofere, la rândul ei, oportunităţile de împlinire a potenţialului chiar aici, la tine acasă”, i-a transmis tinerei Klaus Iohannis.

Delia Ionete avea deja planurile făcute.

”Scrisoarea pe care am primit-o din partea preşedintelui a însemnat foarte mult pentru mine, deoarece este prima data când primesc felicitări de la o persoană atât de importantă şi, de asemenea, este o apreciere extrem de binevenită după ce munceşti atât de mult. Am ales totuşi să plec din ţară deoarece consider că sistemul de învăţământ britanic mi se potriveşte mai bine şi mai ales pentru faptul că se pune accentul mai mult pe partea practică. Experienţa de a studia în străinătate este unică şi captivantă şi îţi oferă o gamă largă de oportunităţi. Nu ştiu încă dacă mă voi mai întoarce în România, mi-ar plăcea să mă întorc, dar cred că financiar aş fi mai mulţumită în afară”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Delia Ioneta.

Aceasta va pleca săptămâna viitoare la Londra, pentru a se pregăti să devină profesor de matematică.

„Mi-au plăcut foarte mult oraşul şi calitatea sistemului de învăţământ din Marea Britanie. Vreau să devin profesoară de matematică. Nu m-am hotărât încă, dar cred că o să rămân în străinătate”, a spus Delia.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version