Acasă Stirea zilei AB Energy ii invata pe agricultorii romani sa se lanseze pe piata...

AB Energy ii invata pe agricultorii romani sa se lanseze pe piata de electricitate

53

Domeniul energiilor regenerabile a reusit sa atraga o serie de investitii importante in Romania, companiile straine simtind potentialul pe care il ofera piata de la noi.

Grupul italian AB, lider european în proiectarea si fabricarea instalatiilor si a solutiilor de cogenerare cu gaze naturale, cu biogaz si a celor bazate pe trigenerare, este prezent de patru ani in tara noastra prin firma AB Energy Romania. Anul acesta, compania va participa pentru prima data la Targul International Indagra, ocazie cu care isi va prezenta solutiile complete si echipamentele menite sa asigure eficienta energetica si durabilitatea ecologica in sectorul agricol, zootehnic si industrial.

Am ales piata din Romania intrucat credem cu putere ca sectorul de cogenerare pe baza de biogaz se va dezvolta aici intr-un ritm alert. Taxele competitive care incurajeaza energia regenerabila, alaturi de perspectivele stabile oferite de guvern si anticiparea unei cresteri majore a cererii pentru energie la preturi bune, fac din cogenerare o sursa atractiva de venit pentru fermieri, investitori privati, companii de investitii si grupuri de energie. Firmele agricole se pot lansa pe piata de electricitate, livrand in retea kilowatii produsi de instalatie. Consideram ca Romania reprezinta unul dintre pilonii principali pentru dezvoltarea afacerii noastre pe viitor, iar angajamentul nostru fata de dezvoltarea acestui unit este garantat”, a declarat Angelo Baronchelli, fondator si presedinte Gruppo AB Italia.

 

Prin biocogenerare se produce energie electrica si termica din reziduurile agricole si zootehnice, din plantele cultivate anume sau din fractia organica prezenta in deseurile urbane, ceea ce duce la sporirea eficientei energetice si la economisirea resurselor financiare. Alte avantaje ale cogenerarii pentru segmentul agricol, vizeaza reducerea drastica a mirosurilor neplacute, a emisiilor poluante, reducerea germenilor patogeni si utilizarea namolului fermentat pentru fertilizarea solului.

De patru ani, de cand suntem piata din Romania, am observat ca domeniul agricol este intr-o continua evolutie. Noi ne adresam mai ales sectorului producator de cereale si celui zootehnic. Folosind tehnologia noastra, o instalatie de 1 MW poate fi aprovizionata din productia unui teren cultivat cu 500 de ha de porumb, in timp de in sectorul zootehnic, pentru a alimentarea unei instalatii de 100 kW cu deseuri animale, este nevoie de 600 bovine sau de 5.000 de porcine adulte. Echipamentele noastre au o productivitate de peste 80%, astfel o instalatie de 1 Mwe produce peste 8000 MWh/an. Urmeaza sa exploram si sectorul avicol, sector in care problemele sunt complexe, datorita faptului ca tehnologia de obtinere a biogazului din dejectii avicole, care sunt mai slabe energetic, este mai costisitoare”, a explicat Vladimir Oprescu, Area Sales Manager Romania.

Spre deosebire de alte companii care produc echipamente de cogenerare pe baza de biogaz, AB Energy ofera sisteme complete, modulare. Motoarele companiei AB sunt create atat pentru cogenerari mici (intre 64 si 300 kWe), dar si pentru cogenerari de pana la 1,4 Mwe. Echipamentele pe biogaz au fost dezvoltate, iar in prezent solutiile permit cogenerari cu motoare de 2 Mwe si chiar de 3,2 Mwe.

Sectorul agricol reprezinta o piata pe care Grupul AB a realizat, in tarile in care este prezent, peste 400 de instalatii folosind tehnologii si solutii avansate pentru transformarea biogazului in energie, cu asigurarea celor mai ridicate performante intr-un context de absoluta fiabilitate.

Grupul AB a fost fondat în anul 1981 de catre Angelo Baronchelli si este prezent în 7 tari (Italia, Spania, Polonia, Serbia, Croatia, Cehia si Romania). Principalele linii de business dezvoltate sunt cogenerarea pe baza de gaze naturale pentru zona industriala, cogenerarea pe baza de biogaz pentru zona agricola si urbana. La nivel international, Grupul AB este compus din 13 societi specializate in care lucreaza peste 500 de angajati.La nivelul anului 2011, Grupul AB a realizat o cifra de afaceri de peste 134 de milioane de euro.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos