18.8 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăACTUALITATEAcesta este CU ADEVARAT cel mai puternic om de pe planeta! De...

Acesta este CU ADEVARAT cel mai puternic om de pe planeta! De el le e frica si americanilor si rusilor!

in:

Stiri pe acelasi subiect

El este omul de care se tem atât ruşii, cât şi americanii. Britanicii de la „The Independent” l-au numit cel mai periculos om din lume. El este prinţul Mohammed bin Salman, un om controversat căruia i se pun extrem de multe pe „cap”. Acesta ar fi concediat zeci de mii de oameni, ar fi dat găuri financiare de miliarde de dolari, ar fi depreciat valute, ar fi sărăcit magnaţi peste noapte sau a creat războaie. 

Totul în spatele unui singur om. Imediat după ce a fost numit ministru al Apărării în Arabia Saudită de către tatăl său. Imediat după, ţara lui s-a implicat în războiul din Yemen. Avioanele Arabiei Saudite, împreună cu forţe din alte state arabe – Egipt, Maroc, Sudan, Iordania, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Qatar şi Bahrain – bombardează de atunci poziţii din Yemen. Rezultatul: peste 6.000 de victime, jumătate fiind civili. Potrivit organizaţiei Human Rights Watch, coaliţia condusă de Arabia Saudită a folosit arme interzise, respectiv bombe cu fragmentare.

Mohammad bin Salman nu este implicat activ doar în zonele „fierbinţi“ ale planetei, ci într-un alt gen de război, economic. Şi asta pentru că prinţul este responsabil privind politicile economice ale ţării, fiind şeful Consiliului Economic şi de Dezvoltare, scrie adevarulfinanciar.

Arabia Saudită a declanşat în anul 2014 un „război“ împotriva producătorilor americani care extrag petrol din zăcăminte neconvenţionale. Aceştia au permis SUA să îşi crească rapid producţia internă, care ajunsese chiar şi la 9,7 milioane de barili pe zi. Dar Arabia Saudită şi aliaţii săi din cadrul Organizaţiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) au crescut producţia în încercarea de recâştigare a cotei de piaţă. Din 2014 şi până acum preţul petrolului a scăzut de la 115 dolari pe baril, atingând un minim de 27 de dolari pe baril în luna ianuarie.

Arabia Saudită are o rivalitate directă cu Rusia în Siria, dar şi pe pieţele petroliere din Asia. Importurile de petrol rusesc au ajuns pe primul loc în China după reorientarea Rusiei către statul asiatic pentru contracte energetice, iar acest lucru a dus la scăderea cotei saudiţilor în China. Drept urmare, arabii au început să exporte ţiţei în Estul Europei, care era în mod tradiţional o piaţă rusă, primele livrări ajungând deja în Polonia.

Ultimele stiri