Acasă Alba Ai auzit de el? In poate cel mai frumos sat din Transilvania...

Ai auzit de el? In poate cel mai frumos sat din Transilvania soarele rasare de doua ori!

1579

Prin natura superbă și peisajele senzaționale pe care le avem îi putem atrage din ce în ce tot mai mult pe străini. Satul dintre munți a reușit să atragă atenția turiștilor și să intre în topul celor mai frumoase locuri din Europa.

Localitatea Rimetea este cunoscut drept satul desprins din istorie datorită arhitecturii unice și peisajului mirific care se desprinde cât vezi cu ochii. Dacă încă nu ai vizitat acest sat uimitor, nu ezita să faci acest lucru.


(foto citytoursevents.com)

La Rimetea, soare răsare de două ori. Aşa spun legendele locului. Că întâi apare timid, în primele ore ale dimineții, iar apoi, ascuns după Colții Trascăului, se ridică pentru a doua oară, deasupra unui sat locuit încă din vremea romanilor, conform observator.tv.

Din istorie pare desprins tot locul. Pe uliţa cea mare, un bătrân se îndreaptă agale spre casele albe cu ferestre verzi sau maronii. În satul dintre munţi, timpul pare încremenit. La propriu. Pe vremea comuniştilor, s-a dat ordin ca nimic să nu mai fie construit şi nimic să nu fie distrus.

Iar în 1999, Rimetea a fost trecută în patrimoniul Unesco. Din 2000, este zonă arhitecturală şi urbană protejată.

Unii săteni n-au schimbat nimic la casele moştenite. S-au mulţumit să le restaureze cu sfinţenie. De la lemn, la încuietorile din fier. Fierul a fost aurul străbunilor lor, încă de la 1.400.

Acum, turismul a rămas singura lor sursă de venit. Printre oaspeţii străini, a fost şi actorul Jeremy Irons.

A fost fascinat de ceea ce a văzut. Iar localnicii se fălesc cu vatra lor.


(foto ziarulunirea.ro)

Muzeul din Rimetea cuprinde, în doar 5 camere, o colecţie impresionantă de 11 mii de obiecte folosite la exploatarea şi prelucrarea fierului şi a lemnului.

Niciun turist care ajunge în satul alb de la poalele munţilor Trascău nu ocoleşte biserica unitariană, considerată una dintre cele mai frumoase din zonă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos