Acasă ACTUALITATE Ai iPhone? Uite cum il poti DISTRUGE dintr-o atingere de buton! Multi...

Ai iPhone? Uite cum il poti DISTRUGE dintr-o atingere de buton! Multi au patit-o deja!

Reporterii de la publicaţia „The Guardian” i-au contactat pe cei de la Apple, după ce au descoperit că există o setare banală care poate să distrugă iPhone-urile, iPad-urile și iPod-urile. Schimbarea datei din setările iPhone-ului sau iPad-urilor în 1 ianuarie 1970 le poate afecta grav noile modele de telefoane.

Eroarea de program legată de data device-urilor cu iOS a cauzat mare panică în rândul utilizatorilor care spun că şi tehnicile de restore, prin folosirea iTunes-ului, nu sunt capabile să repare problema. Acest bug afectează iPhone-urile, iPad-urile şi iPod-urile cu procesor pe 64 de biţi ce au iOS 8 sau iOS 9.

Cauza nu a fost confirmată, deşi există speculaţii că modul în care păstrează iOS datele ca format înseamnă că 1 ianuarie 1970 are valoare de 0 sau mai puţin de 0, ceea ce face ca orice proces legat de dată să eşueze. Unii ar putea profita de această eroare, păcălind device-urile iOS conectate la reţea, schimbând data automată în 1 ianuarie 1970 şi pretinzând că este data server-ului. Un hacker ar putea reduce la zero un iPhone conectat la un Wi-Fi.

Utilizatorii curioşi de dezvăluirea făcută pe Reddit şi care au încercat să infirme existenţa bug-ului şi-au distrus telefoanele şi au fost nevoiţi să apeleze la Apple pentru ca acestea să fie înlocuite. Compania a anunţat că investighează acest bug.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAi cont Picasa!? Nu mai e nimic de facut! Google a dat anuntul!
Articolul următorFOTO – Ucraina a dus ARMAMENT GREU pe Insula Serpilor! Un atac al Rusiei ESTE IMINENT!