10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăACTUALITATECulturaAi luat darurile de Mos Nicolae? Sa NU PUI NICIODATA asa ceva...

Ai luat darurile de Mos Nicolae? Sa NU PUI NICIODATA asa ceva in ghetute pentru ca e SEMN RAU!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Sarbatoarea Sfantului Gheorghe: Ce spune traditia ca NU este bine să faci azi

Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este sărbătorit, în fiecare an,...

Cele mai frumoase traditii si obiceiuri romanesti de Sfantul Gheorghe

Există numeroase oraşe în România care poartă numele Sfântului...

Noaptea de 5 spre 6 decembrie este una mult așteptată de copii. Ei primesc daruri de la Moș Nicolae care le lasă în ghetulele sau cizmulitele lor. Cei care nu au fost cuminți primesc o nuielușă.

În tradițiile românești, Moș Nicolae apare pe un cal alb, trimitere la prima zăpadă care cade la începutul iernii, păzește Soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el spre tărâmurile de miazănoapte, pentru a lăsa lumea fără lumină și căldură, ajută văduvele, orfanii și fetele sărace la măritat, este stăpânul apelor și salvează de la înec corăbierii, apără soldații pe timp de război, motiv pentru care este invocat în timpul luptelor, potrivit agerpres.ro.

15356140_350535918647285_1899782468_n

De asemenea, există obiceiul să se pună în apă crenguțe de pomi fructiferi în casă, lângă icoane, care să înflorească de Anul Nou. În funcție de crenguța care a înflorit, se așteaptă recolta de fructe în noul an.

În nopțile sfinte de sărbători, când, preț de o secundă, se deschid cerurile și pentru noi, muritorii, se spune că Moș Nicolae poate fi văzut stând de-a dreapta lui Dumnezeu.

Există obiceiul, la sate, ca în ziua de Sfântul Nicolae feciorii să se organizeze în cete și să-și aleagă gazda unde vor merge pentru repetițiile colindelor de Crăciun și de Anul Nou.

Tot traditia populara spune ca, de mos Nicolae, nu trebuie sa oferim celor dragi obiecte ascutite – truse de cosmetica sau obiecte de culoare neagra. Neindicate sunt si fularele sau cravatele, potrivit cancan.ro.

De asemenea, evitati sa le puneti in ghetute persoanelor pe care le pretuiti margele. Toate aceste cadouri aduc ghinion si perturba linistea persoanelor care le primesc.

Ultimele stiri