Acasă Economie Aici se vede adevarata revolutie fiscala: Benzina a ajuns la 6 lei...

Aici se vede adevarata revolutie fiscala: Benzina a ajuns la 6 lei pe litru si euro a trecut 4,63 pe interbancar!

20

Preţul benzinei a ajuns aproape de pragul psihologic de 6 lei pe litru la multe staţii de carburanţi din ţară. Iar pe alocuri, carburanţii premium au atins deja acest prag. Nu s-a mai întâmplat din 2016, înainte de reducerea accizelor şi a TVA-ului. Doar în ultimul an, carburanţii s-au scumpit, de fapt, cu aproape 1 leu pe litru.

Carburanţii au ajuns la valoarea de 6 lei pe litru într-o benzinărie de pe Autostrada București-Pitești. Vorbim însă de sortimentele premium şi de reţeaua de benzinării care, în mod tradiţional vinde cei mai scumpi carburanţi, scrie Digi24.ro.

Şi în cazul carburanţilor obişnuiţi evoluţia preţurilor este evidentă. De la 1 ianuarie, benzina şi motorina s-au ieftinit cu 50 de bani după ce a fost eliminată supraacciza şi redusă Taxa pe Valoare Adăugată de la 20 la 19%.

Creștere spectaculoasă inregistreaza si cursul euro pe piața interbancară, imediat după ce guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, a anunțat că anticipează o creștere a prețurilor la începutul anului 2018.

Potrivit Profit.ro, euro a trecut, marți, de 4,63 lei pe piața interbancară.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos