Scriitorul Mihai Şora, care a împlinit în luna noiembrie vârsta de 100 de ani, a anunţat că va participa la protestele naţionale împotriva ordonanţelor de graţiere şi de modificare a Codului Penal, scrie Bucurestiul.ro.

Filosoful şi eseistul Mihai Şora a scris, iniţial, un post în care şi-a anunţat şi şi-a explicat gestul: “Să revenim la elefanții noștri.
În clipa de față, nimic nu mi se pare mai periculos pentru biata democrație românească decât asaltul asupra Justiției, prin ordonanțe de urgență „cu dedicație“ pentru oligarhi. Ei pot strecura un elefant sub preș ori după ușă, în pivniță sau în pod, întotdeauna va rămâne ceva pe dinafară: trompa. Și – câtă vreme există oameni care văd trompa elefantului, oameni cărora le pasă de țara lor, de viitorul copiilor lor – nu este totul pierdut.
Mâine după-amiază voi fi în Piața Universității”.

După patru ore, a revenit, mult mai concis:

Mihai Şora este activ pe reţeaua de socializare şi nu este prima dată când se manifestă activ împotriva unor guvernări post-decembriste. În primul guvern român post-revoluţionar, lui Mihai Şora i s-a propus portofoliul Învăţământului – a fost primul ministru al Învăţământului în guvernul condus de Petre Roman. “Epilog: Ion Iliescu, mână în mână (la propriu) cu Petre Roman, a mulţumit minerilor pentru actele de barbarie medievală pe care le săvârşiseră, iar domnul Mihai Şora şi-a dat demisia din funcţia de ministru, şi-a luat servieta şi s-a retras pe teritoriul propriei sale bio-bibliografii ne-maculate. Unde este şi acum”, notează agenţia Mediafax, în articolul care i-a aniversat centenarul.