Acasă Comentariul zilei Mesajul SUPERB al Papei Francisc pentru Donald Trump, la depunerea juramantului!

Mesajul SUPERB al Papei Francisc pentru Donald Trump, la depunerea juramantului!

497

Papa Francisc l-a felicitat vineri pe Donald Trump, care a devenit noul președinte al SUA, și l-a îndemnat să apere demnitatea umană și libertatea „în întreaga lume”, afectată – în opinia sa – „de grave crize umanitare”, transmite EFE, citat de Agerpres.

 „Într-un moment în care familia noastră umană este afectată de grave crize umanitare care necesită răspunsuri politice ample și unitare, mă rog pentru ca deciziile lui să se ghideze după bogatele valori spirituale și etice care au modelat istoria poporului american”, se menționează într-un comunicat difuzat de Vatican.

Papa Francisc l-a îndemnat totodată pe Trump să mențină „angajamentul națiunii sale în vederea protejării demnității umane și a libertății în întreaga lume”.

„Fie ca în timpul președinției dumneavoastră, importanța (pe scena internațională a) Americii să continue să fie măsurată mai ales în preocuparea pentru cei săraci, cei respinși și cei aflați în nevoie”, se mai menționează în comunicat. Potrivit AFP, papa Francisc s-a mai rugat ca Dumnezeu să-i dea „înțelepciune” și „forță” lui Trump în exercitarea mandatului.

Donald Trump a depus vineri jurământul, devenind cel de-al 45-lea președinte al SUA.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos