Acasă International Ambasadorul SUA in Libia a fost ucis

Ambasadorul SUA in Libia a fost ucis

36

Ambasadorul Statelor Unite in Libia, J. Christopher Stevens, si trei functionari americani au fost ucisi marti seara, 11 septembrie, in atacul asupra consulatului din Benghazi, in estul Libiei, a declarat ieri pentru AFP un oficial de rang inalt din cadrul Ministerului de Interne.

 

„Ambasadorul a fost ucis, la fel si trei functionari”, a declarat adjunctul ministrului de Interne Wanis al-Sharef. Moartea lui Stevens a fost confirmata printr-un mesaj pe Twitter de catre vicepremierul libian, Mustafa Abu Shagur.

 

Manifestanti inarmati au atacat marti seara consulatul, asupra cladirii fiind lansate rachete, potrivit unor surse de securitate libaneze, care au vorbit, in prima faza, de un american mort in atac si de un alt american ranit. Demonstrantii protestau fata de un film considerat insultator pentru islam. Filmul, realizat de un cetatean israeliano-american, a provocat totodata o manifestatie in fata ambasadei americane din Cairo, in timpul careia protestatarii au inlocuit drapelul american cu unul islamic. Potrivit Wall Street Journal, filmul, intitulat „Innocence of Muslims” („Inocenta musulmanilor”), a fost realizat de un israeliano-american, Sam Bacile. Dupa manifestatia din Cairo, el a declarat pentru cotidianul american: „islamul este un cancer”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos