Acasă Stirea zilei La sase ani de la Brexit, englezii ies in strada pentru a...

La sase ani de la Brexit, englezii ies in strada pentru a reveni in Uniunea Europeana

La nici sase ani dupa Brexit, englezii isi doresc din nou sa revina in Uniunea Europeana. Ei isi apostrofeaza politicieni pentru costurile mari de trai. Cei mai multi englezi vor intrarea in Uniunea Europeana deoarece considera ca in acest fel vor beneficia de facturi mai mici la utilitati.

In Piata Parlamentului o mare de steaguri UE au fost fluturate de participanti care afisau pancarte pe care se putea citi:”Brexit-ul nu va functiona niciodata”, „Pentru facturi mai mici, #reintram in UE”. Nikki Ajibade, o profesoara de 60 de ani din Warwickshire venita cu sora ei la mars, crede ca situatia in care se afla tara acum este o consecinta directa a referendumului din 2016,”care se presupune ca a fost un referendum consultativ”.

„Nu a fost o super-majoritate, 52%/si 48% nu este ceva cu care sa rastorni complet intreaga tara. Uitati-va unde suntem dupa sase ani. Asa ca credem cu tarie ca trebuie sa obtinem un guvern rational, alegeri generale acum, pentru ca astia se cearta ca sobolanii intr-un sac”. Intrebata despre posibilitatea ca Boris Johnson sa redevina prim-ministru, Ajibade a raspuns: „Daca se gandesc ca Boris Johnson este raspunsul, nu au inteles intrebarea, haide ca este pur si simplu ridicol. Este o insulta la adresa natiunii. Este o adevarata insulta la adresa poporului britanic simpla mentionare a numelui sau drept posibil candidat. Nu sunt ingrijorata de revenirea lui Boris Johnson. Nu sunt ingrijorata. Cred ca ar fi absolut genial, pentru ca atunci el ar fi ultimul cui in sicriul conservatorilor. Este o rusine nationala, o gluma internationala, in asta ne-au transformat”.

Multimea a huiduit in timp ce pe un ecran digital mare au aparut imagini cu politicieni care au votat in favoarea parasirii UE, precum Boris Johnson, Priti Patel si Nigel Farage.

Oliver Jackson din Dorset, un muncitor la un antrepozit, in varsta de 26 de ani, a spus ca este important ca politicienii sa-i asculte pe cei care doresc sa intre in UE.”Trebuie sa ne facem auzita vocea. Si, mai ales, in tot acest haos, nu putem lasa ca acest lucru sa fie omis. Sincer, cel mai bun mod de a readuce Regatul Unit pe drumul cel bun este reintegrarea, cel putin in piata unica si apoi in UE. Brexit-ul a fost moartea lenta care a secat de sange Regatul Unit ani de zile”, a apreciat tanarul protestatar.

Manifestantii au scandat „Afara cu conservatorii” si au huiduit atunci cand vorbitorii au mentionat perspectiva ca Boris Johnson sa devina din nou prim-ministru.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentBiden, atac frontal la republicani: probabil ca nu vor continua sa finanteze Ucraina!
Articolul următorDincu lanseaza nucleara! Isi da demisia de la Ministerul Apararii!