26.8 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăACTUALITATEProtestele iau amploare in Rusia: Putin nu trimite copiii săi la război!

Protestele iau amploare in Rusia: Putin nu trimite copiii săi la război!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

După cum anunţă Cancelaria Președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski a comentat în rusă protestele organizate împotriva mobilizării care au avut loc în Daghestan, pe 25 septembrie.

El a dedicat o parte din discursul său acestui subiect, discurs în care liderul de la Kiev s-a referit la rezultatele celei de-a 214-a zile de război: „Remarcăm, vedem cum cetăţenii, în mod special în Daghestan, au început să lupte pentru viața lor. Vedem că ei încep să înțeleagă că aceasta este o întrebare despre viața lor. De ce ar trebui să moară soții, frații și fiii lor în acest război? Într-un război pe care şi-l dorește doar o singură persoană.

Într-un război împotriva poporului nostru, dus pe pământul nostru. El nu îi trimite pe copiii săi la război. Luptaţi pentru a vă asigura ca ai voştri copii să nu fie trimiși la moarte, toți cei care pot fi convocaţi în această mobilizare rusă infracţională. Pentru că dacă veți veni să ne luați viața copiilor noştri, eu vă spun ca parinte, ca tată, că nu vă vom lăsa în viață”. Liderul ucrainean a cerut din nou ca cetăţenii Rusiei să nu se supună mobilizării, să fugă de recrutare sau să se predea în captivitate în Ucraina, cu prima ocazie. Mobilizarea este un element al politicii de genocid a Rusiei, a adăugat Volodimir Zelenski, scrie Rador.

Pe 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizarea în țară. După acest anunţ, au început proteste în întreaga Rusie. Pe parcursul celor cinci zile de proteste, potrivit activiștilor pentru drepturile omului de la ‘OVD-Info’, peste 2000 de persoane au fost reținute în mai multe regiuni ale Rusiei.

Pe 25 septembrie, locuitorii Republicii Daghestan au organizat mai multe proteste împotriva mobilizării. Cel mai de amploare a fost cel din capitala Mahacikala. Poliția i-a reținut cu brutalitate pe protestatari, majoritatea fiind femei. Potrivit ‘OVD-Info’, până în dimineața zilei de 26 septembrie, 101 persoane au fost reținute la Mahacikala. După începerea mobilizării în Rusia, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat în repetate rânduri poporului Rusiei, îndemnându-l să protesteze și să lupte împotriva recrutării în armată.

Ultimele stiri