10.5 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăEconomieAmenda RECORD pentru Orange! Vezi ce ILEGALITATI au comis!

Amenda RECORD pentru Orange! Vezi ce ILEGALITATI au comis!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Conform instituției, Orange a utilizat ‘practici anticoncurențiale’ pentru ‘a frâna abuziv dezvoltarea concurenței pe piața clienților companii’, în deceniul trecut. Potrivit agerpres.ro, decizia a fost luată după o plângere făcută inițial de Bouygues Télécom, la care, ulterior, s-a raliat și alt operator, SFR.

Orange, urmașul fostului operator istoric francez France Telecom, ‘a decis să coopereze’ cu Autoritatea de Concurență și ‘nu a negat practicile și nici caracterul contrar concurenței al acestora’, a menționat instituția, printr-un comunicat.

Aceasta a precizat că operatorul de telecomunicații nu se opune nici sancțiunii nici impunerii anumitor norme ‘destinate restabilirii imediate a unui climat concurențial pe piață’.


Citeste si:

O mare companie de telefonie din Romania OBLIGATA de Tribunal sa ELIMINE CLAUZELE ABUZIVE din contracte! Si tu le platesti!

Ce face cu ADEVARAT programul! O sa stergi Whatsapp din telefon dupa ce citesti asta!


Amenda de 350 de milioane de euro vizează anumite oferte ale operatorului, atât pentru telefonia fixă cât și pentru cea mobilă.

În cazul ofertelor pentru telefonia mobilă, Orange ‘a făcut abuz de poziția sa dominantă’ pe piață pentru a introduce oferte de fidelizare a clienților ‘cu programe de comercializare’ și ‘reduceri tarifare contrare concurenței’.

‘Aceste practici de fidelizare abuzive, care vizau oferte ce se aplicau cumulativ și a căror obținere era condiționată compromisuri de durată sau de volum, ar fi putut împiedica companiile să compare ofertele și să opteze pentru cele ale altor operatori’, subliniază instituția de concurență.

În ceea ce privește telefonia fixă, Concurența a indicat că Orange nu a împărțit cu alți operatori informații pe care le-ar deține în postura sa de ‘moștenitor’ al monopolului istoric și care erau ‘cruciale’ pentru achiziționarea ofertelor sale de către companii.

Autoritatea a acordat, în plus, Orange un termen de 18 luni pentru a divulga celorlalți operatori informații privind liniile fixe pe care le deține și pentru a pune capăt ofertelor de fidelizare pentru telefonia mobilă pentru companii.

Ultimele stiri