Acasă ACTUALITATE Ce face cu ADEVARAT programul! O sa stergi Whatsapp din telefon dupa...

Ce face cu ADEVARAT programul! O sa stergi Whatsapp din telefon dupa ce citesti asta!

59

Un nou studiu, efectuat de cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din Brno, Cehia, relevă faptul că aplicația WhatsApp, descărcată la nivel mondial de peste 2miliarde de utilizatori, colectează mai multe informaţii, despre apelurile şi mesajele primate sau transmise şi le stochează pe servere.

Astfel, spun cercetătorii, aplicaţia WhatsApp nu este una sigură, deoarece stocând informaţiile utilizatorilor pe diverse servere, acestea pot fi accesate de la distanţă de hacker si, astfel, pot fi furate.


Citeste si:

Mare ATENTIE pe WhatsApp: Un virus PERICULOS circula zilele acesta!

Stiai de aceasta optiune SECRETA din WhatsApp? Asa vezi TOTUL despre prietenii din lista!


Pentru a demonstra cât de uşor se pot fura datele utilizatorilor, cercetptorii cehi au creat un program care a decriptat comunicarea dintre un telefon Anrdoid și serverele WhatsApp, notează Libertatea.ro. Ei au avut astfel acces foarte uşor atât la datele de pe dispozitiv, precum și la cele stocate.

„Cercetările noastre demonstrează tipul de date care pot fi colectate din serverele WhatsApp și oferă o cale pentru ca alții să efectueze studii suplimentare pentru a corecta aceste erori”, au declarat cercetătorii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos