24.3 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăStirea zileiANAF a lansat un nou serviciu! Informatii despre firme prin SMS!

ANAF a lansat un nou serviciu! Informatii despre firme prin SMS!

in:

Stiri pe acelasi subiect

1smsPersoanele sau firmele interesate daca o companie este inactiva sau de regimul de taxa pe valoare adaugata vor putea obtine aceste informatii transmitand un mesaj text prin SMS la numarul 1300, care sa contina codul de identificare fiscala al societatii respective, a anuntat marti ANAF.

Serviciul „Acces date prin SMS” a fost dezvoltat de mai multa vreme de Agentia Nationala de Administrare Fiscala cu sprijinul Serviciului de Telecomunicatii Speciale si a devenit operational incepand de marti.

Potrivit ANAF, contribuabilul va primi SMS de raspuns prin intermediul operatorilor de telefonie mobila, cu urmatoarele date disponibile: codul de identificare fiscala; denumirea agentului economic; daca este inregistrat/neinregistrat in scopuri de taxa pe valoare adaugata (exemplu: TVA Da/Nu); starea de inactivitate fiscala a agentului economic (exemplu: Inactiv Fiscal Da/Nu); – aplicarea sistemului de taxa pe valoare adaugata la incasare (exemplu: TVA Incasare Da/Nu); si un cod de siguranta stabilit de ANAF.

Informatiile furnizate prin SMS sunt in concordanta cu datele existente in baza de date a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Pentru inceput, serviciul va fi disponibil in retelele de telefonie mobila Orange si Vodafone, urmand ca in perioada urmatoare acesta sa poata fi utilizat si in alte retele.

„Costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte este in sarcina contribuabililor care solicita informatiile. Tariful pentru un astfel de serviciu se stabileste si se percepe de catre operatorii de telefonie mobila. Costul nu este perceput de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala”, se arata intr-un comunicat al ANAF.

Informatiile publice despre firme se pot obtine gratuit accesand portalul www.anaf.ro, sectiunea Informatii publice – Informatii privind agentii economici si/sau Informatii de interes public.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri