Angajatii din Portul Constanta ameninta se opresc din lucru si ca sunt pregatiti sa blocheze intrarile cu utilaje si sa construiasca baricade, pentru a nu-i permite lui Radu Mazare sa intre in port.

“Victor Ponta, Dan Sova si Radu Mazare stiu despre port ca e un cuvant din patru litere. Atat si nimic mai mult”, declara presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare, Mircea Burlacu.

Mitingul la care au participat aproximativ 2.000 de angajati din Portul Constanta care se opun intentiei ca municipalitatea sa mai primeasca alte 13% din actiunile portului s-a incheiat dupa aproximativ doua ore, oamenii avertizand Guvernul ca daca nu renunta la acest proiect vor opri lucrul in port.

Pe durata protestului, oamenii, care au avut pancarte cu mesaje precum “Portul Constanta nu este harem”, “Portul Constanta nu e car alegoric”, “Apropo, domnul Ponta, cand va apucati sa guvernati?”, “Jos labele de pe port”, au suflat in vuvuzele, au batut in tobe si in butoaie si au scandat “Jos Guvernul”, “Jos Mazare”, “Demisia”.

La actiunea de protest a luat parte si presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, care le-a spus manifestantilor ca decizia de transfer a actiunilor Portului Constanta ar fi trebuit luata dupa o consultare cu sindicatele astfel incat sa fie gasita o solutie care sa multumeasca pe toata lumea.

El i-a acuzat pe guvernanti ca atunci cand erau in opozitie s-au angajat in fata liderilor de sindicat ca vor modifica legislatia muncii odata ce vor ajunge la putere, dar nu au facut acest lucru.

Citeste pe Caplimpede.ro!