31.4 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăEconomieAnunt UIMITOR al Bancii Transilvania! Clientii vor avea de suferit!

Anunt UIMITOR al Bancii Transilvania! Clientii vor avea de suferit!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Banca Transilvania intră pe lista băncilor locale care contestă Legea dării în plată și susține, într-un  document trimis la instanță și obținut de Profit.ro, că actul normativ este neconstituțional.

Doi clienți din Zalău ai Băncii Transilvania au notificat instituția de credit că vor să dea în plată și să lase băncii apartamentul cu 4 camere, în schimbul ștergerii a două credite cu valoare totală de 104.000 de euro la acordare, în 2007 și 2008. Cei doi debitori au fost inițial clienți ai Volksbank și au ajuns la Banca Transilvania după ce banca din Cluj a cumpărat fosta bancă cu capital austriac.

Tranzacția a propulsat atunci Banca Transilvania pe locul 3 în topul băncilor locale, dar a adus și un portofoliu important de debitori cu credite (mai ales în franci elvețieni) mai mari decât valoarea casei ipotecate. Faptul că BT a convertit cea mai mare parte a acestor credite și a returnat banii încasați pe comisionul de risc pare să nu fi rezolvat în totalitate problema deprecierii activelor, din moment ce unii debitori vor să dea în plată.

Ultimele stiri