Acasă ACTUALITATE Asa incepe! Turcia TRIMITE oameni in Crimeea!

Asa incepe! Turcia TRIMITE oameni in Crimeea!

La o zi dupa ce Rusia a amenintat cu folosirea arenalului nuclear, Turcia anunta ca intentioneaza sa trimita o delegatie in Crimeea pentru a examina situatia comunitatii tatare din aceasta peninsula anexata in martie anul trecut de Rusia, a anuntat joi, la Chisinau, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, relateaza agentia rusa Tass.

crimeeaSeful diplomatiei turce a facut acest anunt in contextul incetarii emisiei postului in limba tatara ATR.

„Din pacate, autoritatile din Crimeea au refuzat prelungirea licentei de transmisie a postului tatar ATR si acesta a fost nevoit sa-si incete activitatea. Suntem profund ingrijorati in legatura cu aceasta situatie. Presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat subiectul cu omologul sau rus Vladimir Putin. Am format o delegatie care va examina situatia drepturilor omului in peninsula. Speram ca vom reusi in curand sa solutionam aceasta problema impreuna cu prietenii nostri din Rusia, al doilea partener economic al Turciei dupa Germania”, a declarat Mevlut Cavusolgu, care s-a intalnit la Chisinau cu presedintele moldovean Nicolae Timofti si cu ministrul de Externe Natalia Gherman.

Ministerul turc de Externe a apreciat, intr-un comunicat, ca refuzul prelungirii licentei de transmisie a ATR este un exemplu de presiune asupra comunitatii tatare din Crimeea.

„Turcia va continua sa fie atenta la bunastarea tatarilor in patria lor si la situatia din regiune”, da asigurari diplomatia turca.

Postul de televiziune ATR si-a incetat emisia in cursul noptii de miercuri spre joi, dupa ce nu a reusit sa se conformeze legii ruse. Dosarul ATR a fost respins din cauza constatarii unor greseli.

Premierul Crimeei, Serghei Aksionov, a declarat ca greselile au fost facute in mod intentionat, cu scopul de a „genera un conflict in jurul postului de televiziune”.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentProfetiile celui de-al III-lea Razboi Mondial: ”Cand oamenii vor sa-i ia locul lui Dumnezeu, sfarsitul e aproape”
Articolul următorANI verifica averea guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, in urma unei sesizari