11.2 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăACTUALITATEDeclaratie fara precedent a lui Traian Basescu in Moldova! Merkel si Putin...

Declaratie fara precedent a lui Traian Basescu in Moldova! Merkel si Putin nu vor inghiti asta!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Vladimir Putin ar putea ataca Europa in 2024 sau 2025

O sursa de incredere de la una dintre agentiile...

Razboiul lui Putin si cu Putin a distrus ”Google-ul rusesc”

Razboiul lui Putin din Ucraina si opiniile neadecvate liniei...

Franta a emis mandat de arestare pentru Bashar al-Assad, protejatul Rusiei

Lucrurile se complica in Orientul Mijlociu dupa ce Franta...

Fostul presedinte Traian Basescu a facut o declaratie ciudata si greu de inteles cu ocazia vizitei in Republica Moldova.

basescuBasescu a spus ca Romania si R. Moldova sunt doua state independente, pentru ca asa au hotarat „doi criminali”, Stalin si Hitler, intrebandu-se cat vor mai continua moldovenii si romanii sa traiasca cum au decis cei doi si daca n-ar fi mai bine sa fie uniti, in contextul agresivitatii Rusiei.

„Zilele trecute am sarbatorit 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania. Astazi suntem doua state independente, dar noi nu am stabilit acest lucru niciodata, ci a fost hotarat de doi criminali – Stalin și Hitler și consfințit de Molotov și Ribbentrop. Oare cat timp vom continua sa traim cum au decis Stalin și Hitler? Luand in considerare agresivitatea Rusiei din ultimii 2 ani, poate cel mai bun lucru pentru romanii de pe cele doua maluri ale Prutului este sa fie impreuna, uniți? Este o intrebare pe care trebuie sa ne-o punem. Poate nu este momentul potrivit sa cutezam a gandi la unirea dintre cele doua țari. Dar cu certitudine este momentul sa ne gandim la alternative”, a declarat, joi, fostul presedinte Traian Basescu, aflat in vizita la Chisinau, relateaza Ziarul de Garda.

Fostul sef al statului a precizat ca mai exista si soluția de a merge impreuna in Uniunea Europeana. „Trebuie sa ne gandim care este soluția cea mai buna pentru garantarea propriei noastre securitați, luand in considerare evoluțiile din regiunea Marii Negre, care a devenit in ultimul timp una dintre zonele cele mai tensionate din lume”, a spus Basescu.

Declaratiile au fost facute cu ocazia ceremoniei de acordare a Ordinului „Stefan cel Mare”.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a inmanat, joi, la Reședința de stat, lui Traian Basescu Ordinul „Ștefan cel Mare”, „in semn de profunda gratitudine pentru contributia sa deosebita la promovarea stabilitatii, securitatii si democratiei in regiune si pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova in procesul de formare a cadrelor din domeniile apararii, securitatii si asigurarii ordinii publice”.

Ultimele stiri