Acasă ACTUALITATE Asta inseamna sa fii MAFIOT! PSD-istii au respins in Parlament constructia a...

Asta inseamna sa fii MAFIOT! PSD-istii au respins in Parlament constructia a 500 de crese, PROPRIA LOR PROMISIUNE ELECTORALA!

287

PSD se „ține de cuvânt”. În campania electorală a promis construcția a 500 de grădinițe cu 175 de milioane de euro. Astăzi, în Parlament, PSD a respins proiectul de lege. Probabil milioanele de euro sunt mai necesare la pensionari și bugetari decât la copiii mici.

Mai mulţi parlamentari de la toate partidele au iniţiat, anul trecut, un proiect de lege privind derularea Programului Naţional „Creşe pentru Copiii României“, pe motiv că locurile în creşe şi grădiniţe sunt insuficiente informeazîă profit.ro și preluat de adevarul.ro.

Potrivit proiectului, Guvernul era obligat să asigure finanţarea construcţiei unui număr minim de creşe în fiecare oraş de peste 10.000 de locuitori, proporţional cu populaţia fiecărei localităţi. Astfel, pentru localităţile cu 10.000-15.000 locuitori ar trebui construită cel puţin o creşă, pentru cele cu 30.000-50.000 de locuitori – minimum 3 creşe, pentru oraşele cu 100.000-130.000 de locuitori – 6 creşe, iar pentru cele cu 280.000-360.000 de locuitori – 10 creşe.

În Bucureşti ar ajunge să fie construite astfel 60 de creşe, iar în judeţele cu populaţie numeroasă în jur de 20 de creşe. Parlamentarii calculaseră şi un cost estimativ pentru construcţia fiecărei creşe, respectiv 1,4 milioane lei, arătând că efortul bugetar total ar fi de 775,6 milioane lei, adică aproximativ 175 milioane de euro, la cursul de la finele lunii noiembrie.

Construcţia tuturor creşelor ar trebui finalizată în patru ani, începând din acest an, terenurile necesare urmând a fi puse la dispoziţie de către autorităţile locale.

Articolul precedentDecizie SOC: Tariceanu si Grindeanu au batut palma sa-l scoata pe Iohannis din joc! Conducerea DNA si a Procuratorii, la mana PSD!
Articolul următorRomania devine TINTA pe harta BOMBELOR ATOMICE! NATO aduce 15 focoase nucleare in rata noastra!