Acasă Sanatate Au gasit APA CU GERMENI in hypermarketuri! Un nou scandal este pe...

Au gasit APA CU GERMENI in hypermarketuri! Un nou scandal este pe punctul de a IZBUCNI!

8267

ANPC a demarat o serie de controale printre furnizorii de apă ai magazinelor comerciale. O ancheta întreprinsă de Academia Cațavencu confirmă că acţiunea a fost lansată pe fondul scandalului din Argeș, în care mai mulți bebeluși au fost infectați cu bacteria E.COLI.

Analizele efectuate au vizat patru parametri de calitate ai apei: germenii, bacteriile coliforme, eColi și viermii. Mai exact, specialiștii de la ANPC au luat bidoanele de apă din magazine și le-au trimis la un laborator de analize.  Potrivit rezultatelor, printre companiile care îmbuteliază apa cu cel mai mare grad de infestare cu germeni se numără chiar cele mai mari de pe piață.

Limita admisă, 100 de germeni/mililitru

Un brand exclusiv al Cora, a ieşit foarte prost la analize. NTG (numărul total de germeni), indicatorul care arată cât de curată e apa, avea o valoare de 1.000 de germeni, în condițiile în care maximul admis este de 100 de germeni  găsiţi într-un mililitru de apă.

Un alt brand de apă care a primit o bilă neagră la testele de laborator are ca sursă F3 Frățești. Rezultatul este catastrofal: un număr total de 14.000 de germeni găsiţi într-un mililitru de apă

Și un brand de apă comercializată de Metro, a înregistrat un rezultat de 20.000 de NTG.

Conform site-ului AcademiaCatavencu.info, documentele care atestă cifrele de mai sus nu pot fi publicate în presă din cauza unor clauze de confidențialitate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos