Transporturi

Autostrada Comarnic-Brasov va fi gata in 2016. Cititi cat costa rovinieta si cum se va plati!

Ministrul marilor proiecte de infrastructura, Dan Sova a declarat duminica la emisiunea „Dupa 20 de ani” ca taxa pe care o va plati un autoturism pe autostrada Comarnic-Brasov va fi de 3 euro/100 de km. «Acesta este modelul financiar. Nu pot sa va spun daca va fi mai mare sau mai mic, asta si in functie si de finantare ».

Taxa de autostrada poate fi achitata ori prin trimiterea unui SMS, ori prin achizitia unui cod de bare sau a unei viniete din benzinarii, asa cum in prezent soferii isi cumpara rovinieta pentru circulatia pe drumurile nationale.

dan_sova „Plata taxei de autostrada nu se va face cu sistem de bariera, pentru ca s-ar face aglomeratie. Si nici investitorii nu agreeaza sistemul cu bariera. O sa fie si taxa electronica cu telefonul mobil – prin sms -, o sa fie si cu un cod de bare pe geam, pentru cine circula mai mult, eventual. Poti sa cumperi si de la benzinarie, sa o pui in geam. O sa fie mai multe mecanisme”, a declarat Dan Sova.

Ministrul delegat a avertizat insa ca cei care depasesc numarul de km pentru care si-au cumparat vinieta vor primi acasa amenda, pe baza inregistrarii camerelor de luat vederi.

La inceputul lunii octombrie, CNADNR va desemna firma care va construi autostrada Comarnic-Brasov, iar lucrarile ar urma sa inceapa pana la finele acestui an.

Loading...

„Comarnic-Brasov va fi gata inainte de alegerile din 2016. Nu e vorba numai de vointa mea ca ministru. Eu am mai spus, ma duc cu cortul pe Comarnic- Brasov ca sa nu stea cineva degeaba. Dar sunt anumite chestiuni ce tin de probleme tehnologice. (…) Ca sa faci Comarnic-Brasov trebuie sa scoti din munte 4 milioane de metri cubi de piatra. Nu este un proiect simplu din punct de vedere al constructiei », a adaugat Sova, citat de gandul.info.

 

Loading...
Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri

Spre TOP