Acasă Economie Avem CEA MAI MARE crestere economica din Europa! La anul Romania va...

Avem CEA MAI MARE crestere economica din Europa! La anul Romania va fi pe PRIMUL LOC!

Conform prognozei Fondului Monetar Internațional, România va avea în anul 2016 o creștere de 5%, cea mai puternică din Europa. Această tendință va continua și în anul 2017 când avansul PIB va fi de 3,8% (la fel ca al Islandei), arată ultimul raport „World Economic Outlook“, publicat ieri.

Creşterea economică a României în 2016 este peste cea a Irlandei, care, anul trecut, a avut un avans record de 26,3%, faţă de o creştere de 3,8% înregistrată de România. Tot pentru 2016 prognoza FMI preconizează o inflaţie negativă de minus 1,5%, un deficit de cont curent de 2% din PIB şi o rată a şomajului de 6,4%, în scădere cu 0,4 puncte faţă de 2015, informeazăzf.ro

Potrivit raportului “World Economic Outlook” publicat ieri de FMI, România va înregistra o creştere economică de 5%, în vreme ce media în Europa va fi de 2%. Europa emergentă, zonă din care face parte şi România, va înregistra un avans al PIB de 3,3%.

În clasamentul creşterii economice de pe continent în urma României se află Irlanda, cu o creştere economică de 4,9% în 2016 (plus 26,3% în 2015).

În privinţa lui 2017, prognoza FMI este că avansul PIB va fi de 3,8%. Este însă o prognoză mai bună decât cea din aprilie – 3,6%. Şi această creştere pentru România ar ur­ma să fie cea mai puternică din UE (creştere de 3,8% mai înregistrează în prognoza amin­tită doar Islanda). Pe medie, UE va creşte în 2017 cu 1,8%, iar „Europa emergentă“ cu 3,1%.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentFOTO – Dacia Rally Sport – Dacia care poate sta CU MANDRIE langa BMW sau Audi!
Articolul următorIncredibila LECTIE DE VIATA! Italian ajuns CERSETOR in Romania: Romanii sunt mult mai darnici decat italienii!