Acasă Economie Tu unde-ti tii BANII? Doua MARI BANCI din Romania au activitatea BLOCATA!

Tu unde-ti tii BANII? Doua MARI BANCI din Romania au activitatea BLOCATA!

BCR Banca pentru Locuințe și Raiffeisen Banca pentru Locuințe acuză faptul că sistemul bauspar din România, care este practicat de cei doi giganți bancari din țara noastră, este blocat de aproape un an de zile din cauza unui raport al Curții de Conturi.

Deciziile Curții sunt executorii, dar cele două instituții se judecă în instanță pe legalitatea acestora. În schimb, sistemul bauspar funcționează foarte bine în Cehia, chiar dacă una din patru persoane care economisesc accesează un credit și nu li se impune limită de vârstă.

În prezent, sistemul de economisire-creditare din România este blocat. De câteva luni nu se mai încheie niciun contract nou, ca urmare a constatărilor făcute de inspectorii Curții de Conturi care sesizau într-un Raport posibile nereguli privind acordarea primei de stat clienților Bauspar, anunță economica.net.

După ce încercarile de conciliere au eșuat, cele două bănci care operează pe acest segment (Raiffeisen Banca pentru Locuințe și BCR Banca pentru Locuințe) s-au adresat instanțelor de judecată, de unde se așteaptă o soluție.

România are circa 700.000 de clienți în sistemul Bauspar, care nu au dreptul decât să ceară credit dacă li s-a terminat perioada de economisire, dar nu primesc prima de la stat. În tot acest timp, o inițiativă legislativă încearcă să deblocheze sistemul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedent”V-ati batut joc de Romania! La PUSCARIE!” Un cunoscut jurnalist cere arestarea TUTUROR ministrilor transporturilor de dupa Revolutie!
Articolul următorToti soferii TREBUIE sa stie asta! Masinile fara RCA sau ITP valabil VOR FI RIDICATE de pe sosele!