Acasă Sanatate Avertismentul medicilor: Carnea de miel NU TREBUIE mancata cu paine!

Avertismentul medicilor: Carnea de miel NU TREBUIE mancata cu paine!

Cei care doresc să consume produse de miel de Paști trebuie să fie atenți la ce cumpără. Mielul nu este o carne tocmai uşoară. Carnea de miel poate fi extrem de periculoasă pentru sănătate, dacă nu este consumată cu măsură.

Cea mai bună carne de miel este cea care provine de la un miel care are minimum 10 kilograme, anunta despre-sanatate.info.

Mieii mai mici au un conţinut mai ridicat de oxipurine. Din cauza conţinutului ridicat de colagen, carnea acestui mieluţ este foarte greu de digerat, cade greu la stomac, mai ales în contextul unei mese bogate de Paşte. Este periculos pentru cei care suferă de probleme digestive, bilă, pancreas. Un miel mic nu are calitate biologică ridicată şi pe deasupra este o proteină care nu ne hrăneşte.

În urma analizelor de laborator efectuate de DSP s-a constatat că 100 grame de carne de miel au o valoare calorica ridicata de 200-300 kcal şi un conţinut ridicat de potasiu. Organele (în special ficatul), dar si carnea, conţin foarte mult fier, care se absoarbe foarte uşor, zinc si carnitina, cu rol energetic, şi cantităţi mici de calciul,
acidul folic si vitamina E. Are un conţinut de proteine ridicat dar şi multe grăsimi saturate (80 mg de colesterol la 100 grame).

Carnea mieilor cu greutate mai mica de 10 kg sau sub 9 săptămâni poate produce, la persoane predispuse genetic, cu boli preexistente, sau în caz de consum excesiv, probleme legate de:

– conţinut ridicat de colagen bogat in oxipurine ce o fac dificil de digerat si iar excesul creează probleme putând declanşa atac de guta, la cei suferinzi deja, şi boli gastro-intestinale şi hepato-renale, la cei predispuşi unor asemenea afecţiuni (cu hiperuricemie);

– conţinut scăzut de fibre alimentare: recomandam asocierea legumele pentru a preveni constipaţia iar stufatul sau drobul trebuie sa aibă cat mai multa verdeaţa si orez;

– conţinut crescut de lipide cu risc aterogen în special la cei cu boli cardiovasculare sau risc de colici biliare, pancreatită;
– conţinut crescut de proteine: pot determina alergii.

DSP recomandă cetăţenilor respectarea şi a următoarelor măsuri în cazul consumului cărnii de miel:
-în cazul preparării ciorbelor, adăugarea cărnii doar in momentul fierberii şi, pe cât e
posibil, folosirea cărnii de la miei de 10- 14 kg,

-prepararea cărnii de miel înăbuşita sau preparată pe grătar, evitându-se pe cat posibil
prăjelile,iar stufatul trebuie sa conţină cat mai multe legume, deoarece carnea nu
conţine fibre şi legumele vor ajuta prevenirea constipaţiei,

-evitarea asocierii cărnii de miel cu pâine, mămăliga sau paste. Ea trebuie asociata doar cu legume,
-la achiziţionare, verificarea existenţei ştampilei sanitar-veterinare,

-nu cumpăraţi şi nu folosiţi pentru preparare şi consum carnea de miel care a fost
depozitata la temperaturi mai mari de patru grade Celsius.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMinistrul sanatatii anunta pedeapsa cu INCHISOAREA pentru parintii care nu-si vaccineaza copiii!
Articolul următorATENTAT in Germania, langa autocarul echipei Borussia Dortmund! Un fotbalist a ajuns DE URGENTA la spital!