Acasă ACTUALITATE Aveti bilet de avion zilele acestea? Pilotii au intrat in greva si...

Aveti bilet de avion zilele acestea? Pilotii au intrat in greva si BLOCHEAZA Europa!

13

Sindicatul socialist al lucrătorilor feroviari din Belgia – CGSP a lansat un preaviz de grevă, începând cu data de 12 iunie şi până în 19 iunie, informează Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, în Franța au fost declanșate mai multe greve ale lucrătorilor feroviari, dar și de către angajații celei mai mari companii aeriene.

Tot în Franța, chiar în timpul Euro 2016, au intrat în grevă și gunoierii, iar deșeurile lăsate în urmă de suporteri vor invada orașele care organizează meciurile competiției.

Greva feroviarilor belgieni este programată a începe duminică, la ora 22:00.

Potrivit sursei citate, aripa francofonă a sindicatului a depus la HR Rail, angajatorul lucrătorilor feroviari, o înştiinţare de prelungire a grevei până la data de 26 iunie 2016.

Având în vedere blocarea traficului feroviar la nivel naţional, circulaţia rutieră în Bruxelles şi marile oraşe se va face cu mare dificultate, menţionează sursa citată.

Cetăţenii români care intenţionează să călătorească cu trenul în Regatul Belgiei se pot informa accesând pagina oficială Internet a SNCB – http://www.belgianrail.be/fr, paginile de Twitter şi Facebook ale SNCB sau urmărind anunţurile din gări/staţiile feroviare.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia ‘Călătoreşte în siguranţă’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ şi ‘Google Play’), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Articolul precedentCel mai nou tractor romanesc ia calea exportului! Francezii, nemtii si elvetienii DAU BANI GREI pe el!
Articolul următorAnunt BOMBA din Luxemburg! Curtea Europeana de Justitie a declarat ILEGAL TIMBRUL DE MEDIU! Soferii isi primesc BANII INAPOI!