Acasă Comentariul zilei Avocatul Gh. Piperea, fost consilier al premierului Tudose: Euro va trece de...

Avocatul Gh. Piperea, fost consilier al premierului Tudose: Euro va trece de 5 lei, va fi un dezastru pentru tinerii cu rate!

30

Avocatul Gheorghe Piperea, fost consilier onorific al premierului Mihai Tudose, a făcut o previziune sumbră. 

El a spus că prin iunie 2018 vom vedea cum cursul la euro va trece de 5 lei, iar ROBOR va depăși 5%.

„Se va vedea ce inseamna riscul valutar si de dobanda doar prin iunie 2018, cand cursul la euro va trece de 5 lei, iar robor va trece de 5%. Dar atunci va fi prea tarziu. Cu solutiile cimentate acum, banksterii va vor rade in nas, voiosi achizitori de credite ieftine. Iar voua va va ramane vechea si mult incercata lamentatie pe facebook.

O sa ma intrebati ce e de facut. Doua chestii ar avea efect: boicotul si revolta administrativa si judiciara masiva contra celor care va abuzeaza si inseala. Nu veti face asta, insa. Pentru ca, nu-i asa, lacomia este buna, multimea isi va revendica dreptul de a consuma pe credit. S-a mai intamplat asta, cand ma chinuiam sa va explic de ce e buna legea darii in plata.

Tinerii frumosi si liberi mi-au organizat chiar proteste pe motiv ca le „rapesc” dreptul de a se face captivi pe 30 de ani pentru a-si „cumpara” pe credit o colivii de 50-60 mp prin Programul Prima casa, colivie pe care o vor putea pierde la anul, odata cu dublarea ratelor„, a spus avocatul Gheorghe Piperea.

În interviul acordat pentru DC News, întrebat despre acest subiect, Daniel Zamfir, senator PNL, a zis: „Este foarte posibil (n.r. – să se întâmple). Nu sunt specialist în banking, dar cred că – la cum stau lucrurile astăzi – este foarte posibil un astfel de scenariu. O creștere la 5 lei a cursului la euro… este foarte complicat de gestionat ulterior”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos