38.2 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăSocialSanatateBarbatii care tin telefoanele in buzunarul de la pantaloni pierd 40 la...

Barbatii care tin telefoanele in buzunarul de la pantaloni pierd 40 la suta din FERTILITATE!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Calitatea spermei în rândul bărbaţilor din ţările occidentale este în continuă scădere, acest fapt fiind considerat drept factorul ce cauzează 40% din nereuşitele cuplurilor de a concepe un copil, scrie Descoperă. Cercetările conduse de un expert britanic de fertilitate îi avertizează pe bărbaţi despre riscurile „dependenţei” de telefoanele mobile.

O echipă israeliană de oamenii de ştiinţă a monitorizat 106 bărbaţi care au frecventat o clinică de fertilitate timp un an.

Studiul a aratat că bărbaţii care au conversat la telefon pentru mai mult de o oră pe zi au fost de două ori mai susceptibili de a avea o calitate scăzută a spermei, la fel ca aceia care au vorbit pentru mai puţin de o oră, dar care vorbeau la telefon în timp ce dispozitivul se afla la încărcat. Aceste categorii de bărbaţi au o probabilitate dublă de a suferi de probleme de fertilitate.

De asemenea, s-a constatat că 47% dintre bărbaţii care au ţinut telefoanele la o distanţă de 50 de centimetri de zona inghinală au avut un nivel spermatic grav afectat, comparativ cu doar 11% din populaţia generală.


Citeste si:

Barbatii care consuma MORCOVI sunt mai fertili!

Premiera mondiala in Marea Britanie: Primii EMBRIONI UMANI modificati genetic!


„Numărul spermatozoizilor a scăzut atât de mult, încât concepţia ar deveni foarte dificilă. Dacă încercaţi să concepeţi un copil şi nu vă reuşeşte timp de un an, ar trebui să vă gândiţi că poate telefonul mobil este de vină”, a declarat profesorul Martha Dirnfeld, de la Universitatea Technion din Haifa, autoare a studiul.

„Oamenii trebuie să se gândească la starea lor de sănatate şi să încerce să nu mai fie dependenţi de telefoanele lor”, a spus profesorul Gedis Grudzinskas, un consultant în domeniul fertilităţii la Spitalul londonez St. Georgen.

Studiul concluzionează că bărbaţii care planifică să conceapă un copil cu partenerele lor ar trebui să îşi oprească dispozitivele în timpul încărcării lor şi să le păstreze la o distanţă de cel puţin 50 de centimetri de zona inghinală.

Ultimele stiri