19.1 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăACTUALITATEPremiera mondiala in Marea Britanie: Primii EMBRIONI UMANI modificati genetic!

Premiera mondiala in Marea Britanie: Primii EMBRIONI UMANI modificati genetic!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...
Cercetatorii britanici au primit dreptul de a manipula, pentru prima oara in Marea Britanie, embrioni umani in scopuri stiintifice, a anuntat luni autoritatea britanica de fertilizare umana si embriologie, HFEA, citata de AFP.

Aceasta autorizatie vizeaza utilizarea metodei Crispr-Cas9, care permite vizarea genelor defectuoase din ADN pentru a le neutraliza.

„Am aprobat cererea doctorului Kathy Niakan de la Institutul Francis Crick (din Londra) de a adauga posibilitatea manipularii embrionilor (umani) la autorizatia sa de cercetare”, a anuntat HFEA.

Cererea a fost depusa in septembrie pentru genele responsabile de celulele care vor forma placenta, in incercarea de a determina ce provoaca pierderea sarcinii la anumite femei.

Modificarea genetica a embrionilor cu scopuri medicale este interzisa in Marea Britanie. Ea a fost insa autorizata din 2009 pentru cercetare, cu conditia, printre altele, ca embrionii sa fie distrusi in maxim doua saptamani.

Acum este insa pentru prima oara cand o astfel de cerere este formulata, a precizat HFEA, care a subliniat ca este interzisa folosirea embrionilor pentru transplantarea la femei.

In aprilie 2015, cercetatori chinezi au anuntat ca au reusit sa modifice o gene defectuoasa in mai mult embrioni, responsabila de o boala a sangelui potential mortala. A fost vorba de o premiera ca a starnit numeroase ingrijorari si probleme etice.

Cercetatorii chinezi au afirmat ca au avut ei insisi „mari dificultati” si au afirmat ca studiul lor „arata necesitatea urgenta de a imbunatati aceasta tehnica pentru aplicatii medicale”.

 

Ultimele stiri