8.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăACTUALITATEO tara din Europa NU MAI STIE CE SA FACA CU BANII!...

O tara din Europa NU MAI STIE CE SA FACA CU BANII! Fiecare locuitor primeste cate 2000 de euro/luna, fara sa faca nimic!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ai mai munci dacă ai primi 10.000 de lei pe lună fără nicio condiţie? Un grup de intelectuali elveţieni susţine că oamenii vor dori în continuare să muncească, aşa că au conceput un plan radical, unic în lume, de asigurare a unui venit minim garantat de 2500 de franci elveţieni. Un referendum în acest sens va avea loc în Elveţia în iunie 2016, scrie publicaţia britanică Daily Mail, care citează The Local.

În ciuda faptului că referendumul este deja programat pentru 5 iunie, iniţiativa nu se bucură de o popularitate ridicată în rândul politicienilor. Totuşi, dacă elveţienii vor vota în favoarea venitului minim garantat, fiecare adult fără venit va primi 2000 de franci lunar, iar fiecare copil va avea un venit de peste 600 de franci pe lună.
Guvernul federal estimează costul unei asemenea măsuri la 208 miliarde de franci pe an. Aproximativ 153 de miliarde ar proveni din tae, iar 55 de miliarde ar fi transferaţi din domeniul asigurărilor şi ajutoarelor sociale.

Citeste si:

Bani de la stat pentru parintii din Romania care isi dau copiii la gradinita! Legea intra in vigoare duminica!

MARE ATENTIE! Acum se pot scoate bani de la bancomat FARA CODUL PIN si FARA CARD!


Grupul care a făcut propunerea, format din intelectuali, artişti, scriitori, citează un sondaj care arată că majoritatea elveţienilor ar continua să muncească şi după aprobarea unui asemeea venit minim garantat.  „Argumentul opozanţilor, potrivit căruia venitul garantat ar reduce dorinţa oamenilor de a munci, este contrazis”, a declarat unul dintre iniţiatori.

Totuşi, o treime dintre cei 1076 de persoane care au fost intervievate este de părere că alţii ar renunţa la muncă. 56% dintre participanţii la studiu cred că venitul minim garantat nu va deveni realitate.

 

Ultimele stiri