Preşedintele PSD Diaspora, deputatul Cătălin Rădulescu, a declarat sâmbătă, pentru ziarulprofit.ro, că există discuţii avansate cu Florin Piersic şi Tudor Gheorghe pentru ca aceştia să candideze pe listele PSD la alegerile parlamentare. Dacă Piersic a respins duminică acest scenariu, Tudor Gheorghe deminte abia marţi scenariul PSD.

 „Câtă vreme politica mea este una singură și consecventă, cea a culturii naționale, iar a lor, a inculturii consecvente, sigur nu voi schimba scena poeziei cu cea a vorbelor goale. Cu clar-obscur, mascăm urâtul și ștergem formele prea bruște. Făcând să tacă zbârnâirea adunăturilor de muște”, scrie Tudor Gheorghe pe Facebook.
 Ulterior, acesta a avut o intervenţie telefonică la Antena 3:
„Politica mea e poezia. M-a deranjat faptul că la un post de televiziune brusc apare această ştire. Eu nu-l condamn pe omul care a făcut afirmaţia fără să ştie. Nici măcar presa care a dat ştire. Mă deranjează că nu m-au întrebat şi pe mine.” Tudor Gheorghe a mai afirmat că aşteaptă implicarea generaţiilor tinere. Întrebat dacă s-ar implica în politică dacă ar avea 18 ani, artistul a declarat: „M-aş bate ca un leu.”

Citeste si:

Tudor Gheorghe SE DEZICE de Victor Ponta! Dupa ce L-A PUPAT in… campania electorala!


Tudor Gheorghe l-a susţinut pe Victor Ponta în campania prezindeţială din 2014. Ulterior, acesta s-a declarat dezamăgit de politică şi a anunţat că nu se va mai implica.

Declaraţia iniţială a preşedintelui PSD Dispora: „PSD nu a stat niciodată bine în diaspora, dar anul acesta vom face o figura frumoasă. Ne dorim să avem candidaţi cu mare notorietate şi am iniţiat discuţii cu Tudor Gheorghe şi Florin Piersic să devină candidaţii nostri. Ştiţi doar că atat domnul Tudor Gheorghe, cât şi marele Florin Piersic sunt prieteni ai noştri şi suntem în negocieri avansate cu dumnealor, pentru a deveni candidaţii noştri în diaspora.”