Acasă ACTUALITATE SUA pregateste Europa de Est de RAZBOI! Obama trimite armament GREU in...

SUA pregateste Europa de Est de RAZBOI! Obama trimite armament GREU in zona Marii Negre!

Preşedintele Obama plănuieşte să crească substanţial prezenţa militară (armamemt greu, vehicule blindate şi alte echipamente) în ţările NATO din estul Europei, mişcare menită să descurajeze Rusia cu privire la viitoare agresiuni în regiune, scrie cotidianul american The New York Times, în pagina electronică.

Casa Albă plănuieşte să plătească pentru echipamentele militare şi armamentul suplimentar cu un buget de 3,4 miliarde de dolari din bugetul militar pentru Europa în 2017, potrivit unor oficiali citaţi de publicaţia americană. Este vorba despre o creştere de patru ori a actualului buget de 789 de milioane. Armamentul şi echipamentale vor fi folosite de forţele americane şi NATO, asigurând capacitatea forţelor aliate de a purta o luptă în regiune în orice moment.
 Oficiali ai administraţiei de la Casa Albă au declarat că forţele NATO suplimentare au menirea de a transmite un semnal preşedintelui rus Vladimir Putin, în sensul că Occidentul rămâne precaut cu privire la mutările sale în regiune. „Acesta nu este un răspuns la ceva ce s-a întâmplat zilele trecute. Acesta este un răspuns pe termen lung la un climat de securitate schimbat în Europa. Este  nouă situaţie, în care Rusia a devenit un actor mai dificil”, a declarat un oficial.

Citeste si:

SUA este ademenita in Siria pentru a declansa AL TREILEA RAZBOI mondial!

 ”SUA are NAVE SPATIALE de razboi!” Dezvaluire SOCANTA a hacker-ului care a spart conturile NASA!


Nu este clar cum va reacţiona Rusia la prezenţa militară sporită pe flancul estic al NATO. De la semnarea armistiţiului din estul Ucrainei, Putin a încercat să reducă tensiunile cu Occidentul. Guvernul rus vrea ca SUA şi UE să retragă sancţiunile economice, ceea ce sugerează că tensiunile militare nu vor escalada.

Analiştii independenţi au fost surprinşi de creşterea masivă a bugetului militar pentru Europa, care este parte dintr-un buget total de 580 de miliarde de dolari solicitat pentru Pentagon.

Obama urmează să solicite Congresului şi o majorare cu 35% (7 miliarde de dolari) a bugetului pentru lupta împotriva Statului Islamic.

Unii analişti sunt de părere că majorarea bugetului pentru Europa de est şi sporirea prezenţei militare va irita Rusia. Printre ţările în care urmează să fie mutate echipamentele şi personal militar se numără Ungaria, România şi ţările baltice, mai spun oficiali de la Pentagon, citaţi de New York Times.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPSD i-a propus maestrului Tudor Gheorghe să candideze la Parlament! Raspunsul cantaretului e VEHEMENT!
Articolul următorLOVITURA DURA pe piata RCA! Devine OBLIGATORIU pentru ABSOLUT TOTI SOFERII!