Acasă International Barroso: UE ar trebui sa fie o federatie de state-natiune

Barroso: UE ar trebui sa fie o federatie de state-natiune

37

Europa trebuie sa evolueze catre o „federatie de state-natiune”, a declarat miercuri presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in discursul sau privind starea Uniunii in fata Parlamentului European, relateaza AFP si AP. „Avem nevoie sa evoluam catre o federatie de state-natiune. De acest lucru avem nevoie, acesta este orizontul nostru politic”, a afirmat Jose Manuel Barroso la Strasbourg.

 

In opinia oficialului european, criza financiara din Uniunea Europeana alimenteaza populismul si extremismul din Europa. Jose Manuel Barroso a subliniat totodata faptul ca tarile din Uniunea Europeana trebuie sa realizeze faptul ca se afla impreuna in aceasta criza si trebuie sa depuna eforturi impreuna pentru a iesi din ea.

 

„Europa are nevoie de o noua directie”, a mai spus Barroso, adaugand ca ideile vechi nu vor mai functiona si o uniune politica mai stransa este necesara pentru a salva moneda euro.

 

Potrivit sefului executivului european, Comisia va urmari in continuare sa implementeze taxa pe tranzactiile financiare, astfel incat contribuabilii sa poata beneficia de industria serviciilor financiare, in loc ca doar sectorul financiar sa beneficieze de pe urma contribuabililor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos